RSS
19.10.2015

Kunnanjohtajan katsaus - Talousarvio 2016

Sipoo tulee budjettivuoteen 2016 tilanteessa, jossa Suomen talouden taantuma on jatkunut jo kahdeksatta vuotta. Kuntasektorilla tämä tarkoittaa sekä tulojen jatkuvaa heikentymistä että kuntalaisten palveluntarpeen jatkuvaa kasvua.
04.09.2014

Kunnanjohtajan blogikirjoitus: Hallinto-organisaatiosta itseoppivaan asiantuntijaorganisaatioon

Sipoon kunnanvaltuusto hyväksyi viime vuonna päivitetyn Sipoo 2025 -kuntastrategian. Olemme tehneet töitä tämän strategian toteuttamiseksi, mutta työtä on viivästyttänyt kunnan ”joutuminen selvitystilaan” kaikkien niiden kuntarakenneselvitysten vuoksi, joihin osallistumme tälläkin hetkellä. Koko kuntakentän taloudellisen tilanteen vaikeutumisen myötä meihin kohdistuu myös suuria tuottavuusvaatimuksia, joihin pyrimme vastaamaan Operaatio Kattilankannen avulla.
22.10.2013

Kunnanjohtajan blogikirjoitus: Sipoo – Suomen halutuin

Sipoon kunnanvaltuusto hyväksyi kokouksessaan 7. lokakuuta kunnan päivitetyn strategian. Itse asiakirja on lyhyehkö Powerpoint-esitys, joka kuvaa kunnan kehitystä vuoteen 2025. Lukuisat lyhyet lauseet ovat kuitenkin täynnä merkitystä, ja haluan tässä avata eräitä kuntastrategian olennaisia kohtia.
12.06.2013

Sipoo markkinoi terveyspalvelujaan

Sipoo on nyt Suomen ensimmäisenä kuntana alkanut markkinoimaan terveyspalvelujaan ilmoittamalla päivälehdissä ja lähettämällä kyselyjä naapurikuntien asukkaille ja mökkiläisille.
29.04.2013

Sipoo, metropoliesiselvitys ja kuntarakenneselvitykset

Viime kuukausina olemme eläneet vauhdikkaita aikoja kuntauudistuksen merkeissä. Tilanne tuntuu muuttuvan viikoittain, joskus jopa päivittäin.Useat uudistukseen liittyvät kysymykset ovat valitettavasti vielä avoimia, mutta Sipoon odotetaan kuitenkin yhtenä 14:stä ns. metropolikunnasta antavan vastauksensa metropoliesiselvityksestä valtiovarainministeriölle viimeistään 22.5.
16.10.2012

Vuoden 2013 investointitalousarvioesityksestä

On vierähtänyt tarpeettoman pitkä aika siitä, kun viimeksi päivitin kunnan kotisivulla olevaa blogiani. Olen ollut paljon aktiivisempi Twitterissä sekä suomen että ruotsin kielellä ja se on näköjään sopinut minulle paremmin. Yritän kuitenkin ryhdistäytyä blogikirjoittelussa – jatkossa ehkä vähän lyhyempiä päivityksiä, mutta useammin.
09.12.2011

Sipoon tulevaisuus näyttää valoisalta...

ainakin, jos meihin on uskomista;-) Kunnan virkamiehet ovat nimittäin tehneet tulevaisuuskuvauksen Sipoon kunnalle - Sipoo 2035. Kuvaus perustuu valtionvarainministeriön kuntaosaston soveltamaan kuuteen kriteeriin, jotka luovat pohjan tulevaisuuden ns. vahvoille peruskunnille.
27.10.2011

Sipoo ja kuntarakenneuudistus

Hallitus työskentelee paineen alla määritelläkseen mallin maamme kuntarakenteen uudistamiseksi. Lähtökohtana ovat vahvat peruskunnat, joiden tulee pystyä itsenäisesti hoitamaan asukkaiden palvelut vaativaa erikoissairaanhoitoa ja sosiaalihuoltoa lukuun ottamatta.