Ajankohtaista kirjastossa

Sipoon kirjasto tiedottaa
Sipoon kirjaston vuodenvaihteen aukioloajat


Pääkirjasto

4.12. kirjasto suljettu henkilökunnan koulutuspäivän vuoksi
23.12. Avoinna 9-16
24.12.-27.12. Kirjasto suljettu
28.12-30.12. Avoinna 9-20.
31.12. Avoinna 9-16
1.1.-3.1. Kirjasto suljettu
4.1. Avoinna 9-20
5.1. Avoinna 9-16
6.1. Kirjasto suljettu

Söderkullan kirjasto

4.12. kirjasto suljettu henkilökunnan koulutuspäivän vuoksi
23.12. Avoinna 7-16. Omatoimiaika 7-10
24.12-27.12. Kirjasto suljettu
28.-30.12. Avoinna 7-21. Palveluaika 10-20
31.12. Avoinna 7-16. Omatoimiaika 7-10
1.1.-3.1. Kirjasto suljettu
4.1. Avoinna 7-21. Palveluaika 10-20
5.1. Avoinna 7-18. Palveluaika 10-16
6.1. Avoinna 7-18. Vain omatoimi

 

vuodenvaihtoaukioloajat


 

Valokuvanäyttely Sipoon pääkirjastossa 3.11.-29.11.2020.

Tunnelmia meren äärellä – Valokuvia Tove Janssonin tarinoiden pohjalta.

"Tove Jansson kuvasi usein merta Muuminkirjoissa.  Hän liitti meren eri olosuhteisiin monia eri tunnetiloja, kuten rauhallisuus, yksinäisyys, ystävällisyys, viha, raivo ja vapaus. Väriskaala meren äärellä vaihteli harmaasta ruusunpunaiseen ja kullanväriseen. Tavoitteeni on kuvillani välittää tunnelmia ja tunteita, jotka olen kokenut meren äärellä – vahvistettuna Toven teksteillä. Tämä valokuvanäyttely on osaa #MEIDÄNMERI-suurkampanjaa Itämeren puolesta, joka Moomin Characters toteuttaa vuonna 2020. Toivon, että näyttelyni muistuttaa katsojaa siitä, kuinka suuri merkitys merellä on myös tunteidemme ja esteettisten luontokokemustemme kannalta. "
Luontovalokuvaaja Eva Roos.


HUOM! Sipoon kirjaston kielikahvila
jää toistaiseksi tauolle.
Tiedotamme kun kahvila avautuu jälleen.
OBS! Sibbo biblioteks språkcafé håller paus tills vidare. Vi informerar då språkcafét
öppnar igen.
NOTE! The language café at Sipoo library has been cancelled until further notice.
We will notify you when the language café opens again.

 


 

Kirjaston syksyn tapahtumat löydät täältä:

https://indd.adobe.com/view/c3220c88-24d8-4c91-972a-2f48c000ce97

 

Sipoon kirjaston tapahtumat syksyllä

 


 

 

Aukioloajat 1.9.2020 lähtien

Pääkirjasto
ma-to 9–20
pe-la & päivä ennen arkipyhää 9–16
paakirjasto@sipoo.fi

Söderkullan kirjasto
Palveluajat
ma-ke 10–20
to-pe & päivä ennen arkipyhää 10–16

Omatoimiajat
ma-to 7–21
pe-la 7–18
su 10–18
soderkulla.kirjasto@sipoo.fi

Muista kun asioit kirjastossa:

Kirjastoissa pyritään huomioimaan asiakkaiden ja henkilökunnan turvallisuus monin eri tavoin ja joitain rajoituksia on toiminnassa.

Turvavälien takaamiseksi kirjastoissa on sijoiteltu uudelleen toimintoja ja vähennetty istumapaikkoja. Myös kokoushuoneiden ja muiden pienten yhtäaikaista oleskelumahdollisuutta on rajoitettu. Pelikonsolit ovat poissa käytöstä ja asiakaspäätteitä on karsittu. Kävijämäärää seurataan ja asiakkaita ohjeistetaan turvavälien pitämisessä. Turvaväleistä muistuttavat THL:n julisteet sekä lattia- ja pöytätarrat kirjastojen tiloissa.

Siivoukseen ja hygieniaan kiinnitetään erityistä huomiota. Asiakkaille tarjotaan käsidesiä ja kahvoja ja näppäimistöjä sekä muita usein kosketeltavia pintoja puhdistetaan tehostetusti puhdistusliinoilla.

Henkilökunnan suojaksi kirjastoihin on asennettu asiakaspalvelupisteille pleksisuojat. Hyvän käsihygienian lisäksi erityisesti aineistoa käsiteltäessä käytetään hansikkaita ja allergisen nuhan oireista kärsivät käyttävät kasvosuojainta. Sekä asiakkaiden että henkilökunnan turvallisuus on ensiarvoisen tärkeää.

Tervetuloa jälleen kirjastoon lainaamaan ja viihtymään! Tulethan vain täysin terveenä ja kunnioitathan muita asiakkaita ja henkilökuntaa pitämällä turvavälin.


Kirjastoauton syksyn ensimmäinen vuoro ajetaan 4.9.

Syksyn ensimmäinen vuoro ajetaan 4.9.
Toistaiseksi kirjastoautossa on seuraavat säännöt:
Yksi ryhmä kerrallaan. Kaikki pesevät kätensä ennen bussiin tuloa.
Toivon että ymmärrätte ja seuraatte näitä ohjeita! Haluan myös muistuttaa teitä siitä, että voitte tilata kirjakasseja kirjastoautoon. Ottakaa yhteyttä vähintään viikkoa ennen niin poimimme ja pakkaamme kirjat kasseihin. Kirjat lainataan etukäteen, joten teidän pitää vain hakea kassit autosta. - Linda Åkerlund, Sipoon kirjasto. kirjastoauto

Kuvassa uusi kirjastoauto.

**************************************************************

Sipoo jakaa vähävaraisille asukkaille kertakäyttömaskeja 24.8. alkaen
kertakäyttömaskit jako ISO

Sipoon kunta aloittaa kasvomaskien jakelun vähävaraisille asukkaille maanantaina 24.8.2020 SipooInfo-asiakaspalvelupisteistä, seurakuntien kirkkoherranvirastoilta ja Söderkullan kirkolta. Jaettavat maskit ovat kertakäyttömaskeja. Ne on tarkoitettu niille asukkaille, jotka kokevat, etteivät kykene hankkimaan itse maskeja taloudellisen tilanteensa vuoksi ja jotka tarvitsevat maskeja tilanteissa, joissa lähikontakteja ei voida välttää. Muiden tulee hankkia ja kustantaa maskinsa itse.

Maskeja jaetaan maanantaista 24.8. alkaen SipooInfo Nikkilästä (Pääkirjasto, Pohjoinen koulutie 2) ja SipooInfo Söderkullasta (Söderkullan kirjasto, Amiraalintie 2) asiakaspalvelupisteiden aukioloaikoina. Lisäksi maskeja jaetaan Sipoon suomalaisen seurakunnan ja Sibbo svenska församlingin kanssa yhteistyössä kirkkoherranvirastoilta niiden aukioloaikoina (Iso Kylätie 1) ja Söderkullan kirkolta (Neiti Miilin tie 2) keskiviikkoisin kello 9-12.

Maskeja saa myös soittamalla Sipoon kunnan lapsiperheiden, aikuissosiaalityön ja ikääntyneiden palveluiden palvelupuhelimiin ma-pe klo 9-12. Tarvittaessa maskeja saa myös kotikäyntien ja tapaamisten yhteydessä Sipoon sosiaalitoimen yksiköistä, työllisyysyksikkö Risteykseltä ja seurakuntien diakoniakoniatyöntekijöiltä.

Ainakin alkuvaiheessa jaettavat maskit ovat kertakäyttömaskeja, ja niitä annetaan yksilöllisen tarpeen mukaan, kuitenkin korkeintaan kerrallaan 25 kappaletta per henkilö. Määrän on laskettu riittävän asukkaalle noin kahden viikon ajaksi matkoihin joukkoliikenteessä.

Maskien noutajan varallisuutta ei kysytä tai tarkisteta jakelussa, vaan oma kokemus vähävaraisuudesta riittää. Pyydämme, että maskeja noudetaan vain terveenä.

THL suosittaa kasvomaskien käyttöä, kun

  • olet joukkoliikenteessä, jossa lähikontakteja ei aina voida välttää
  • olet matkalla koronavirustestiin ja kun odotat testin tulosta ja sinulla on välttämätön syy liikkua kodin ulkopuolella
  • palaat riskialueelta Suomeen ja siirryt maahantulopaikasta, kuten lentokentältä, karanteeniin ja lisäksi, jos sinulla on karanteenin aikana välttämätön syy liikkua kodin ulkopuolella.

Kasvomaskia voi käyttää myös muissa tilanteissa, jos turvavälien pitäminen on mahdotonta. Maskeja suositellaan käyttöön yli 15-vuotiaille. On tärkeää, että käytät kasvomaskia oikein. Tutustu THL: n verkkosivuilla ohjeisiin ja suositukseen kasvomaskien käytöstä.

Jakelupaikat: SipooInfo Nikkilä, Pohjoinen koulutie 2, ma-to klo 8-17 ja pe klo 8-14. SipooInfo Söderkulla, Amiraalintie 2, ti-ke klo 9-12 ja 12.30-17 Seurakuntien kirkkoherranvirastot, Iso Kylätie 1, ma-pe klo 9-12 Söderkullan kirkko, Neiti Miilin tie 2, ke klo 9-12

Palvelupuhelimet ma-pe klo 9-12: Lapsiperheet: 09 2353 6013 Aikuissosiaalityö: 040 167 9215 Ikääntyneiden palvelut: 09 2353 6014

Lisätiedot medialle: Sosiaalityön päällikkö Bodil Grön, puh. 040 191 4559, bodil.gron@sipoo.fi

 

***************************************************************************************************


Kirjaston tapahtumat löydät täältä: https://www.sipoo.fi/fi/tapahtumat

Söderkullan omatoimikirjasto avataan 3.8

Söderkullan omatoimikirjasto on auki normaalisti maanantai 3.8 alkaen. Tämä tarkoittaa, että kirjastokortin ja PIN-koodilla pääsee kirjastoon lainaamaan aineistoa ja noutamaan varauksia joka päivä kello 7 lähtien.

 

 


31.08.2020

Söderkullan lukupiiri

Ystävyys ja elämä

Söderkullan kirjasto

[l:communityCalendarItem]

07.10.2020

Kirjaston Kino matiné

Keskiviikkoisin kerran kuukaudessa nautitaan niin ulkomaisista kuin kotimaisistakin hyvistä elokuvista. Café Emiliella on myös elokuvakävijöille erikoistarjous kahvilassa.

Topeliussali

[l:communityCalendarItem]


Vanha verkkokirjasto sulkeutuu

Helle-kirjastojen vanha verkkokirjasto sulkeutuu lauantaina 30.11.2019. Tämän jälkeen ainoastaan uusi verkkokirjasto Helle-Finna on käytettävissä.

Kuva Helle-kirjastojen verkkosivusta

 

 


 

Nikkilän kirjaston satuhuoneen uudet käyttösäännöt

Asiakaspalautteen johdosta olemme muuttaneet Nikkilän kirjaston satuhuoneen käyttösääntöja. Satuhuoneeseen mennään aikuisen seurassa, eikä siellä syödä tai juoda.


Kirjastoauto syksyllä 2020

Vuoroihin on tullut muutoksia, joten ole valppaana. Syksyn ensimmäinen vuoro ajetaan 4.9. ja viimeinen 11.12. Kirjastoauton aikataulu löytyy täältä (pdf).

Kirjastoauton yhteyshenkilö on Linda Åkerlund, linda.akerlund@sipoo.fi, puh. 040 1455 784.

Kirjastoauton suoranumero on 0400 214 849.

 


Viddla.fi - katso elokuvia missä vain

Uusi elokuvien suoratoistopalvelu Viddla on nyt käytössäsi kirjastokortilla.
Viddlan osoite on https://viddla.fi

 

Viddla.fi Sipoo

 

Valitse ensin elokuva, jonka aiot katsoa. Kirjaudu tämän jälkeen palveluun Katso elokuva -linkistä. Valitse kirjastoksi Helle-kirjastot ja lisää kirjastokortin numero ja tunnusluku. Elokuvan laina-aika on 48 tuntia. Samalla kortilla voi lainata enintään 4 lainaa kalenterikuukauden aikana.

 

Huom. Helle-kirjastojen kuukausittainen yhteislainamäärä on rajallinen.


 

Muutoksia varauskuitteihin

Uudet varaustunnisteet

 

Omatoimikirjaston varauskuittien tunnisteet ovat muuttuneet EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen (GDPR) myötä 25.5. Tästä lähtien varaukset ovat joko vapaavalintaisen varaustunnisteen tai järjestelmän antaman numerosarjan muodossa varaushyllyssä. Ne asiakkaat, jotka eivät vielä ole valinneet itselleen oman varaustunnisteen (esim. ”Batman”), löytävät varauksensa noutoilmoituksessa lukevan numerosarjan mukaan.

 

Valitse mielellään varaustunniste itse, esim. verkkokirjastossa.

 

Varaustunnistetta (aliasta) käytetään varausten noutoon omatoimikirjastoista. Voit lisätä varaustunnisteen itsellesi verkkokirjastossa tai käymällä Helle-kirjastossa. Varaustunniste voi olla esim. sukunimi, etunimi tai nimimerkki. Huomioithan, että kahdella käyttäjällä ei voi olla samaa varaustunnistetta. Älä käytä tunnuslukuasi tai henkilötunnuksesi loppuosaa varaustunnisteena.

 

Varaustunnisteet otetaan käyttöön myös pääkirjastossa ma 19.11. alkaen!

 


Uusia musiikkipalveluja

 

Tutustu Hellekirjastojen uusiin Naxos-palveluihin, mm. Naxos Jazz ja Naxos World.

 

Lue lisää musiikkipalveluista täältä.

 


Uusi lainat verkkokirjastossa:

Helle verkkokirjasto

Helle-verkkokirjastossa voit hakea ja selata aineistoja ilman kirjautumista. Monet palvelut, kuten lainojen uusiminen ja varausten tekeminen, vaativat kirjautumisen kirjastokortin numerolla ja tunnusluvulla. Voit päivittää omia tietojasi verkkokirjaston kautta, tarkistathan myös omat viestiasetuksesi. Tunnusluvun saa asioimalla missä tahansa Helle-kirjastossa.

 

Helle-verkkokirjasto löytyy osoitteesta https://helle.finna.fi.

 

Lainat voi uusia myös puhelimitse tai sähköpostitse: 09-2353 6003, paakirjasto@sipoo.fi, soderkulla.kirjasto@sipoo.fi.

 


Söderkullan kirjasto on myös omatoimikirjasto

 

Söderkullan kirjastoon pääsee myös aikaisin aamulla, myöhään illalla ja jopa sunnuntaisin.

 

Henkilökunta palvelee arkisin maanantaista keskiviikkoon klo 10 - 20 ja torstaista perjantaihin klo 10 - 16. Arkisin muu aika on omatoimiaikaa, ma-to klo 7 - 21 ja pe klo 7-18. Viikonloppuisin kirjasto toimii omatoimiperiaatteella lauantaisin klo 7 - 18 ja sunnuntaisin klo 10 - 18.

 

Omatoimikirjastoa saavat käyttää kaikki, joilla on Helle-kirjastokortti (Sipoo, Askola, Pornainen, Porvoo) ja siihen kuuluva nelinumeroinen tunnusluku. Asiakas pääsee omatoimikirjastoon syöttämällä porraskäytävässä tai hississä olevaan lukijaan korttinsa ja tunnusluvun.

 

Kirjastossa voi lainata ja palauttaa automaateilla, noutaa varauksia, lukea kirjaston aineistoja ja käyttää tietokoneita.

 

omatoimikirjasto


Viimeksi muokattu 23.11.2020

 

På svenska

Sipoon kirjastojen yhteinen palvelunumero 09 2353 6003

Helle-verkkokirjasto

AukioloajatFacebook

Kirjaston Facebook-sivu

#librarysipoo

Kirjaston Instagram-sivu

YouTube

Kirjaston YouTube-kanava