E-kirjasto

Verkkokirjasto

Verkkokirjasto löytyy osoitteesta

https://helle.finna.fi/?lng=fi
Sipoon kirjaston vinkki mitä voit tehdä kotona! Kuuntele äänikirja! Jos tarvitset apua tai Pin-Koodin, soita meille arkisin klo 9-16 numeroon 09 2353 6003.Sipoon kirjaston vinkki mitä voit tehdä kotona! Helle- Ellibsistä voit lukea e-kirjoja. Jos tarvitset apua tai Pin-Koodin, soita meille arkisin klo 9-16 numeroon 09 2353 6003.

 

E-tuokiot kirjastossa

Haluatko oppia uutta tablettitietokoneesta tai älypuhelimesta? Haluatko tutustua e-kirjoihin tai e-lehtiin? Silloin kirjaston e-tuokio on sinua varten! Opastamassa ja auttamassa on kirjaston henkilökunta.

Opastusaikoja voit varata sähköpostitse aleksi.haapanen@sipoo.fi tai puhelimitse 09 2353 7031.

E-kirjat

 

E-kirjat Sipoon kirjasto

Helle-kirjastojen kotimainen e-kirjakokoelma on osoitteessa www.ellibslibrary.com/helle

Pikaohjeet e-kirjojen lukemiseen tablettitietokoneilla.

  • Kokoelmassa on kirjoja sekä aikuisille että lapsille.
  • E-kirjoja voi lainata kotoa käsin. Kirjat voi ladata mobiililaitteelle tai tietokoneelle. Osaa kirjoista voi lukea myös selaimen avulla tallentamatta.
  • Mobiililaitteisiin on asennettava maksuton lukuohjelma. Kirjaston henkilökunta opastaa mielellään lukuohjelman lataamisessa.
  • Kerrallaan voi olla enintään viisi lainaa ja seitsemän varausta. Huom! PDF-muotoisia kirjoja ei voi varata.
  • Laina-ajat ovat 1 tai 14 vuorokautta. Laina palautuu automaattisesti laina-ajan päätyttyä.
  • Lainoja ei voi uusia. Jos haluat jatkaa kirjan lukemista laina-ajan päätyttyä, pitää kirja lainata uudelleen.
  • Kirjoissa on vaihteleva määrä yhtäaikaisia käyttöoikeuksia.

 

Helle-kirjastojen logo

Elib on nykyään Helle-Biblio. Itäisen Uudenmaan kirjastojen ruotsalainen e-kirjakokoelma löytyy osoitteessa https://helle.bibliolibrary.fi/.

Helle-Biblion käyttöohjeet

 

E_kirjasto

Kansallisessa eKirjastossa löydät maksuttomia e-kirjoja ja muuta e-aineistoa. Voit myös selata muiden kirjastojen e-kirjatarjontaa.

 

Viittomakielinen kirjasto

Kuurojen Liitto on avannut Viittomakielisen eKirjaston 30.10.2014 Opetus- ja kulttuuriministeriön tuella. Kirjaston aineisto koostuu noin 350 viittomakielisestä videosta, joista merkittävä osa on puhuttu tai tekstitetty suomeksi.E-lehdet

ePress on kotimainen elektronisten sanomalehtien palvelu. Lehdet on luettavissa kokonaisuudessaan. Sisältää mm. Sipoon Sanomat ja Östnyland. 60 päivän arkisto. Palvelu on käytettävissä vain kirjastossa.

http://www.epress.fi

Lista ePress-lehdistä


PressReader on käytettävissä kirjastojen tiloissa Sipoossa. PressReaderistä löydät tuhansia sanoma- ja aikakauslehtiä yli 80 kielellä koko maailmasta.

Sanomalehdet ovat näköislehtiä, ja ne voi lukea heti kun lehti on julkaistu. Myös vanhempia numeroita on saatavilla. Suurin osa lehdistä on luettavissa vähintään kolmen kuukauden ajan. Joitakin lehtijuttuja voi myös tulostaa.

Kirjautumiseen tarvitaan kirjastokortin numero. Palveluun voi olla samanaikaisesti kirjautuneena kuusi käyttäjää.

Sisäänkirjautuminen:

https://www.pressreader.com/catalog

 

E-elokuvat

Viddla Helle Sipoo

Viddla-elokuvapalvelu löytyy osoitteesta https://www.viddla.fi/

 

Valittuasi elokuvan paina ”katso elokuva” ja tunnistaudu kirjastokorttisi tiedoilla. Tunnistautumisen jälkeen voit katsoa valitsemasi elokuvan. Enintään 4 lainaa/kuukausi.
Huom! Rajoitettu määrä lainoja per kuukausi (kaikki Helle-kirjastot). Kun lainamäärä on kulunut loppuun, lainaaminen onnistuu vasta, kun kuukausi on vaihtunut seuraavaan.

 

Valittuasi elokuvan paina ”katso elokuva” ja tunnistaudu kirjastokorttisi tiedoilla.

Tunnistautumisen jälkeen voit katsoa valitsemasi elokuvan. Enintään 4 lainaa/kuukausi.

Huom! Rajoitettu määrä lainoja per kuukausi (kaikki Helle-kirjastot). Kun lainamäärä on kulunut loppuun, lainaaminen onnistuu vasta, kun kuukausi on vaihtunut seuraavaan.

 

Kirjastokino tarjoaa elokuvia, dokumentteja ja harrasteohjelmia. Palvelu löytyy osoitteesta https://www.kirjastokino.fi/fi/

Katso niin paljon elokuvia kuin haluat!

Voit katsoa elokuvia valitsemalla haluamasi elokuvan ja klikkaamalla Katso. Tämän jälkeen valitse valikosta Helle-kirjastot ja kirjaudu sisään kirjastokortilla ja tunnusluvulla.

E-musiikki

Naxos Music Library

Naxos Music Library on e-musiikkipalvelu, jonka kautta voi kuunnella musiikkia.

Kirjaudu sisään kirjoittamalla kirjastokortinnumero kohtaan Enter Passcode (vasemmassa yläkulmassa) ja klikkaa Login-painiketta. Kun haluat lopettaa kuuntelun, klikkaa vasemmassa yläkulmassa olevaa Log-out-painiketta. Rajoitettu määrä samanaikaisia käyttäjiä. Musiikkia voi kuunnella korkeintaan kaksi tuntia kerrallaan, sen jälkeen pitää kirjautua uudelleen.

Kirjaudu sisään:

Naxos Music Library

Naxos Music Library Jazz

Naxos Music Library World

Naxos-pikaohjeet (pdf)

Naxos älylaitteella (pdf)

 

Musiikkikirjastot

Musiikkikirjastot.fi (ent. Musiikkibasaari) on Suomen musiikkikirjastojen yhteinen verkkopalvelu, johon on keskitetty koko maan musiikkikirjastopalvelut.

Musiikkikirjastot.fi ytimenä on Kysy musiikista -palvelu, jonka kautta suomalaiset musiikkikirjastoammattilaiset vastaavat kansalaisten kysymyksiin. Mitä tahansa musiikkiin liittyvää saa kysyä, kaikkeen yritetään vastaus löytää.

Palvelun kautta pääsee kätevästi myös kirjastojen kansallisiin tietokantoihin Musiikkia aiheesta (taidemusiikkisävellysten aihehaku), Hankalat musiikkinimet ja Soitinnimien ohjeluettelo. Kätevät linkit on myös Yleisradion Fono.fi-tietokantaan sekä monien kirjastojen tarjoamaan verkkokuuntelupalveluun Naxos Music Library.

Musiikkibasaarin liittyy myös Kirjastojukeboksi, joka linkittää HelMet-kirjaston uutuusluettelon CD-uutuuksia suoraan Spotify-palvelun kautta kuunneltavaksi. Musiikkikirjaston peruspalvelua ovat myös musiikillisen tiedonhaun toimitetut linkit, luettelot musiikkikirjastoista ja niiden verkkopalveluista sekä kaikki musiikkikirjastoissa kirjoitettavat blogit kätevästi yhdestä paikasta.

 

Tietokannat

Kirjasampo.fi


Kirjasampo.fi
Löydä kiinnostavia kirjailijoita, kirjoja ja uusia lukukokemuksia!


Viimeksi muokattu 22.10.2020

På svenska


Sipoon kirjastojen yhteinen
palvelunumero 09 2353 6003

Helle-verkkokirjastoFacebook

Kirjaston Facebook-sivu

#librarysipoo

Kirjaston Instagram-sivu

YouTube

Kirjaston YouTube-kanava