Ajankohtaista:

Syksyn 2019- tapahtumaesitteen löydät TÄÄLTÄ

Kulttuurisuunnitelma

Sipoon kunta tuottaa parhaillaan kulttuurisuunnitelmaa, joka linjaa kunnan kulttuuripalveluiden suuntaa seuraavan kymmenen vuoden ajalle. Laadittiin myös keväällä kyselyn jonka tuloksilla on merkittävä rooli tulevan kulttuurisuunnitelman valmistelussa. Kysely tarjosi palveluiden käyttäjille, eli kuntalaisille, mahdollisuuden vaikuttaa palveluihin ja saimme melkein 300 vastausta, kiitos! Kysely oli auki 9.5 saakka.

------

Kulttuurisuunnitelmatyö

Sipoon kunnanvaltuusto on päättänyt valtuustoaloitteesta, että Sipoon kunnalle laaditaan kulttuurisuunnitelma vuonna 2019. Kunta on aloittanut työstämisen yhteistyössä KPMG:n kanssa, jonka tavoitteena on laatia kulttuurisuunnitelma, joka toimii strategisena, ohjaavana asiakirjana kymmenen vuoden kehittämistähtäimellä. Kulttuurisuunnitelman laatimisessa keskitytään tunnistamaan Sipoon kunnan kulttuuritoiminnan nykytila sekä sen pohjalta syntyvät kehittämistarpeet kunnan kasvutekijät huomioiden.

Suunnitelmassa tullaan huomioimaan sekä kulttuurin mahdollisuudet kunnan palveluissa, että luovan alan ammattilaisten, yritysten ja kansalaisjärjestöjen ansiokas toiminta kuntalaisten hyvinvoinnin ja virkistyksen tuottajina. Kulttuurisuunnitelmassa on tarkoitus arvioida, miten eri taiteenalat voivat lisätä kuntalaisten hyvinvointia ja kunnan elinvoimaa. Kulttuuria käsitellään suunnitelmassa laajasti virkistystä ja hyvinvointia tuottavana teemana sekä eri taiteen alojen näkökulmasta.

Kulttuurisuunnitelmatyö on aloitettu huhtikuussa 2019 ja suunnitelma on tarkoituksena saada valmiiksi syksyllä 2019. Työn etenemistä ohjaa ohjausryhmä, johon kuuluu Hans Blomberg, Tiina Sinkkonen, Jussi Merikanto, Pekka Paikkari, Petri Pöyhönen, Micaela Röman, Linda Sundqvist ja Kulttuuripalvelujen henkilökunta sekä KPMG:n edustajat.

Lisätietoja asiasta antavat:

Anne Laitinen, Kulttuuri- ja vapaa-aikapäällikkö, Sipoon kunta
anne.laitinen@sipoo.fi, +358 (0)505485682

Jussi Nikander, Manager, KPMG Oy Ab
jussi.nikander@kpmg.fi, +358 (0)40 714 8128

Tapahtumat

Uutiskirjeessä olevat tapahtumat sekä paljon muuta löydät Sipoon tapahtumakalenterista. Myös seurat, järjestöt ja yksityishenkilöt voivat ilmoittaa Sipoossa järjestettävistä tapahtumista tapahtumakalenteriin ja saada tapahtumalleen lisää näkyvyyttä. Se käy tosi helposti! Täytä kaavake "ilmoita tapahtuma" ja paina "lähetä". Osa kalenterissa olevista tapahtumista poimitaan myös mukaan uutiskirjeeseen.

Tilaa uutiskirje

Haluatko tietää mitä Sipoossa tapahtuu kulttuurin saralla? Sipoon kulttuuripalvelut on ottanut käyttöön sähköisen uutiskirjeen, jotta kuntalaiset ja muut kulttuurin ystävät voivat saada tietoa kunnan tapahtumista helposti ja henkilökohtaisesti.

Uutiskirjeen avulla toivomme, että entistä useampi innostuu tutustumaan ja osallistumaan Sipoon monipuoliseen kulttuuritarjontaan. Uutiskirje toimii Sipoolaisen kulttuurin yhdistävänä voimana, sillä siihen kerätään sekä kunnan että muiden toimijoiden kiinnostavimmat tapahtumat.

Uutiskirje tarjoaa kattauksen kiinnostavia tapahtumia ja uutisia noin kerran kuukaudessa. Kirjeen voi peruuttaa milloin vain.

Klikkaa kuvaketta tilataksesi!

Uutiskirje Kulttuuri Sipoo

 

Näyttelyt

Gumbostrand Konst & Form

Meren äärellä, aidossa tehdasmiljöössä pohjoismaista taidetta ja muotoilua, makuelämyksiä, sisustusta sekä inspiroivat puitteet kokouksiin ja tapahtumiin. Löydät meidät Sipoon Gumbostrandista.

Tässä lisätietoja: http://konstoform.fi/

 

Taidelainaamo

Sipoon Taiteilijat ry. ylläpitää lainaamotoimintaa Söderkullan kirjastossa Sipoon kunnan Kulttuuriyksikön kanssa. Taidelainaamosta  saa taidetta maksua vastaan lainaksi kotiin.

Halutessasi lainata jonkin teoksen ota yhteyttä taidelainaamon hoitajaan. Hän on tavoitettavissa puhelimitse 045 2007 121 tai sähköpostitse taidelainaamo@sipoontaiteilijat.fi

Muina aikoina voi kääntyä kirjaston henkilökunnan puoleen.
Kirjasto on avoinna: ma-ke 10-20, to-la 10-16. Käyntiosoite Amiraalintie 2, 01150 Söderkulla.

Sipoon Taiteilijat ry. Sibbo Konstnärer rf on Sipoossa toimivien kuvataiteilijoiden yhdistys, joka perustettiin vuonna 1993.Yhdistys vuokraa Sipoon kunnalta Artborg 35:sen alakerrasta työtiloja jäsenilleen ja käsityöläisille.Sieltä löytyy myös grafiikanpaja, kokoustilat ja varastotilat .Tiloissa toimii 10 vuokralaista. Yhdistyksen tehtävänä on edistää ja tukea jäsentensä ammatillista osaamista, työskennellä näiden alojen kehittämiseksi sekä valvoa Sipoon kuvataiteilijoiden etuja. Yhdistyksen koti- ja toimipaikka on Sipoo. Jäsenmäärä on 50.
Viimeksi muokattu 09.09.2019