Aktia-kuntoportaat

Söderkullantie 732, kuntoradan pysäköintipaikka.

Söderkullan kuntoportaat avattiin yleisön käyttöön syyskuussa 2018.

Perustiedot portaista

Puurakenteisten portaiden leveys on 2 metriä, ja portaat jakautuvat kahteen osuuteen. Ensimmäisen osuuden pituus on 38 metriä ja nousukulma on noin 30 %. Korkeusero on 12 metriä ja askelmia on 81. Porrasosuuksien välissä on 30 metrin pituinen lähes tasainen kivituhkaosuus, jolta on kulkuyhteys kuntopolulle. Lähellä ovat myös hiljattain uusitut ulkokuntoiluvälineet.

Toisen osuuden nousu on 21% ja matkaa kohti kallion lakea on noin 45 metriä. Korkeuseroa kivituhkapolulta on noin 10 metriä ja askelmia jälkimmäisellä osuudella 69. Kaiken kaikkiaan, alatasanne mukaan lukien, askelmia on 170.

Älykäs valo-ohjaus

Portaiden valaistusta ohjataan sekä hämärätunnistimen että liiketunnistuksen perusteella. Valot syttyvät kun tulee hämärää ja sammuvat kun valoa on taas tarpeeksi. Tämän lisäksi valon määrä ohjautuu liiketunnistuksen mukaan – mikäli portaissa ei ole liikettä, himmenee valoteho pieneksi. Liiketunnistimen havaitessa kulkijan valoteho nousee ja portaat pysyvät valaistuna määritetyn ajan. Talvikauden aikana portaat ovat poissa käytöstä eikä valaistus ole päällä.

Muistathan tämän kuntoportaissa
  • Portaat ovat käytettävissä lumettomana aikana
  • Portaissa ei ole talvikunnossapitoa
  • Talvikaudella portaiden valaistus on pois päältä
  • Portaat saattavat olla liukkaat
  • Ei metallinastoilla portaisiin, juoksu- tai kävelysauvoja käyttäessä suojaathan piikit kumitupeilla
  • Ethän ulkoiluta koiria portaissa
  • Pulkalla tms. laskeminen on rinteessä ja portaissa kielletty
  • Muista lämmitellä ennen harjoittelua!

Kuntoportaat tarjoavat mahdollisuuden matalan kynnyksen liikuntaan. Tarkoituksena on, että ne kannustavat kaikkia liikkumaan iästä ja kuntotasosta riippumatta. Samaan aikaan portaat tarjoavat haastetta myös aktiiviliikkujille.

Kuntoportaat on rakentanut Sipoon kunta ja niiden rahoitukseen on saatu osaksi avustusta Sipoon Säästöpankkisäätiöltä.


På svenska

Viimeksi muokattu 15.06.2020