Perhehoito

Sipoon sosiaali- ja terveysvaliokunta (SOTEVLK 20.6.2016 § 43) päätti kesäkuussa, että ikääntyneiden perhehoito tulee yhdeksi hoiva- ja asumisvaihtoehdoksi kunnan palveluvalikkoon.

Perhehoidolla tarkoitetaan ikäihmisen hoivan ja huolenpidon järjestämistä osa- tai ympärivuorokautisesti perhehoitajan yksityiskodissa tai hoidettavan kotona. Perhehoito voi olla jatkuvaa tai lyhytaikaista. Perhehoito toteutetaan yhteistyössä kunnan muiden sosiaali- ja terveyspalvelujen kanssa.

Perhehoito sopii ikäihmisille, joilla on jokin muistisairaus, mutta myös heille, jotka kokevat yksinäisyyttä tai turvattomuutta eikä muiden tukitoimien avulla voida tätä lievittää. Perhehoitoa voidaan käyttää myös tilanteissa, joissa ikäihminen on esimerkiksi sairaalahoidon jälkeen toipilaana ja tarvitsee tukea ennen kotiutumistaan. Perhehoidon järjestämisen lähtökohtana ovat ikäihmisen tarpeet ja arvioidaan aina yksilöllisesti.

Perhehoitajalta edellytetään muun muassa kykyä pitää huolta ikäihmisen hyvinvoinnista ja sitoutumista tehtävään. Perhehoitajaksi hakevalle järjestetään ennakkovalmennuskoulutus, joka on pakollinen. Kunta selvittää perhehoitajan ja kodin soveltuvuuden ikäihmisten perhehoitoon.På svenska

Ikäihmisten perhehoidon toimintaohje

Hakemus perhehoitajaksi TÄSSÄ
Hakemuksen voit lähettää sähköisesti (vahva tunnistautuminen).

Voit myös tulostaa lomakkeen ja täyttää käsin.
Palautusosoite:
Sipoon kunta, perhehoidonohjaaja Tarja Valtonen, Jussaksentie 18 J, PL 7, 04131 Sipoo

Lisätietoja:

Perhehoidonohjaaja Tarja Valtonen
puh. 040 191 6069
tarja.valtonen@sipoo.fi

Ethän käytä sähköpostia luottamuksellisten tai henkilökohtaisten tietojen lähettämiseen.

Viimeksi muokattu 27.01.2020