På svenska

Tukipalvelut

Lisätietoja ja haku:

Palveluohjaus
puh 09 2353 6014
puhelinajat ma-to klo 9-15 ja pe klo 9-14
jos emme pysty vastaamaan puheluusi, soitamme sinulle takaisin.

tai palveluohjaus@sipoo.fi

Ethän käytä sähköpostia luottamuksellisten tai henkilökohtaisten tietojen lähettämiseen.

Palveluohjauksen kautta on mahdollisuus saada tarpeen mukaan seuraavia tukipalveluita: ateriapalvelu, kauppapalvelu, saunapalvelu ja pesulapalvelu. Palveluohjauksesta saat apua myös turvapuhelimen tai siivouspalvelun tuottajan valinnassa.

Tukipalvelut ovat maksullisia.

Ateriapalvelu

Palvelutarpeen arvioinnin perusteella on mahdollisuus saada ateriapalvelua. Kylmät ateriat toimitetaan kotiin kerran viikossa keskiviikkoisin. Ateriat toimittaa tällä hetkellä Hoiva Mehiläinen Oy.

Kauppapalvelu

Kauppapalvelua on mahdollista saada tarpeen mukaan palveluohjauksen kautta tukipalveluna. Kotihoidon henkilökunta voi avustaa tilauksen tekemisessä. Kauppatarvikkeet toimitetaan kotiin kerran viikossa perjantaisin. Kauppakassin toimittaa tällä hetkellä Hoiva Mehiläinen Oy.

Saunapalvelu

Mikäli toimintakykysi on alentunut ja sinulla ei ole kotona asiallisia peseytymismahdollisuuksia eikä omaisten ja läheisten apua ole saatavilla, saunapalvelusi voidaan järjestää kodin ulkopuolella. Saunapalvelun saaminen edellyttää palvelutarpeen arviointia. Kotihoidon henkilökunta toimii tukena saunassa. Saunapalvelussa voi käydä kerran viikossa ja kuljetus järjestetään tarvittaessa.

Pesulapalvelu

Asiakkaalla on mahdollisuus käyttää pesulapalveluita, mikäli toimintakyky on alentunut.

Hoitotarvikejakelu

Ikäihmiset (yli 65-vuotiaat) saavat ilmaisjakelun piiriin kuuluvat hoitotarvikkeet, kuten inkontinenssituotteet ja haavanhoitotuotteet kotihoidon kautta. Poikkeuksena on diabetestuotteet, joiden jakelu on keskitetty terveysasemalle.

Hoitotarvikkeiden tarve arvioidaan yksilöllisesti. Lääkärinlausunto tarpeesta diagnooseineen tarvitaan, jotta ilmaisjakelu voidaan myöntää.

Turvapuhelinpalvelu

Mikäli toiveenne on saada turvapuhelin kotiin, voimme neuvoa ja ohjata teitä yksityisen palveluntuottajan valinnassa.

Siivous

Mikäli toiveenne on saada siivousta kotiin, voimme neuvoa ja ohjata teitä yksityisen siivouspalvelun tuottajan valinnassa. Kotisiivous oikeuttaa kotitalousvähennyksen tekemiseen verotuksessa.

Viimeksi muokattu 28.07.2020