Veteraaniasiat

Kaikki rintamatunnuksen omaavat sotaveteraanit on vapautettu terveyskeskusmaksusta.På svenska

Sipoon kunnassa asuville rintamaveteraaneille, veteraanileskille sekä puolisoille maksetaan vuonna 2018 avustusta seuraavasti:

  • silmälasien hankintaa varten maksetaan 300 euron avustus vuodessa lääkärintodistusta tai optikon todistusta vastaan
  • hammashoidon kustannuksiin maksetaan enintään 300 euron vuotuinen avustus kunnallisesta hoidosta
  • jalkahoitoon maksetaan 45 euroa korkeintaan 6 kertaa/vuosi.
  • siivoukseen maksetaan enintään 400 euroa / vuosi/kotitalous
  • kuulokojeen paristoihin kuitin mukaan

Avustukset maksetaan Sipoon sosiaali- terveysosaston kautta. Korvauksen suorittamista varten tarvitaan maksukuitit, rintamasotilas-, rintamapalvelu- tai rintamatunnus, pankkitilin numero ja kotiosoite.
Hakemus tulee toimittaa yhden (1) kuukauden kuluessa kuitin päivämäärästä ja maksu tapahtuu budjetoitujen varojen puitteissa hakemusten saapumisjärjestyksessä.

Lisäksi voidaan hakea valtion myöntämin varoin järjestettävää avo- ja laitoskuntoutusta. Hakemukset voidaan jättää pitkin vuotta ja ne ovat voimassa kaksi vuotta.

Sotaveteraanit voivat myös hakea avustusta kotiin vietäviin palveluihin, joihin kuuluu esim. kodinhoitajan apu, ateriapalvelu, pyykkipalvelu, siivousapu sekä kuljetuspalvelut (taksimatkat)

Lisätietoja:
Toimistosihteeri Benita Sundström
Puh. 040 184 3198

 

Sotainvalidit

Sotilasvammalaki takaa sotainvalidin ja hänen puolisonsa sekä myös lesken toimeentuloturvan, kuntoutuksen ja muut terveyspalvelut. Sotainvalidin toimeentuloturvan perusta on elinkorko lisäysosineen. Tämän lisäksi voidaan myöntää täydennyskorkoa, sairausapulisää ym. etuuksia.

Sotainvalidille korvattava sairaanhoito, kotihoito, ateriapalvelu ja kuntoutus (laitos- tai avokuntoutus) ovat varsin kattavia. Korvattavia ovat myös asunnon muutostyöt. Sotainvalidin leskelle voidaan myöntää huoltoeläkettä, lisähuoltoeläkettä sekä hautausapua. Etuuksia haetaan Valtiokonttorista hakemuksella.


Lisätietoja:
Sotainvalidien Veljesliiton Porvoon osasto ry.
maanantaisin klo 9.00 – 13.00 puh.(019) 581 094

Viimeksi muokattu 08.04.2019