LASTENSUOJELU

Lastensuojelun tavoitteena on tukea perheitä siten, että lapset saavat kasvaa ja kehittyä turvallisessa ja lapsen tarpeiden mukaisessa kasvuympäristössä.
Ota yhteyttä lastensuojeluun, kun olet havainnut lapsiin kohdistuvaa laiminlyöntiä, heitteillejättöä tai vaaraa.Näin otat yhteyttä!

Arkisin 8.15 - 15.00

  •  puh. 050 465 8352

Iltaisin, öisin ja viikonloppuisin

Tee lastensuojeluilmoitus

Jokainen lastensuojeluilmoitus selvitetään ja ryhdytään tarvittaessa toimenpiteisiin.
Kerro ilmoituksessa mahdollisimman selkeästi huolen aihe, kuinka kauan huolta on ollut ja miten huolenaihe konkreettisesti näkyy lapsen elämässä. Voit myös kuvata, miten tilannetta on yritetty parantaa, jos sinulla on tästä tietoa. Huomaathan, että lastensuojeluilmoitukseen kirjattu teksti kirjataan sellaisenaan asiakastietojärjestelmään, ja se annetaan kummankin huoltajan luettavaksi. Voit tehdä ilmoituksen halutessasi nimettömänä.


Lastensuojelun asiakkaaksi voi tulla paitsi lastensuojeluilmoituksen kautta myös lapsen tai huoltajan omasta pyynnöstä. Asiakkuus alkaa palvelutarpeen arvioinnilla: sosiaalityöntekijät arvioivat yhdessä perheen ja yhteistyökumppaneiden kanssa, minkälaista apua perhe tarvitsee. Lapsi- ja perhekohtaista lastensuojelua ovat esimerkiksi tehostettu perhetyö, kiireellinen sijoitus, huostaanotto, sijaishuollon järjestäminen ja jälkihuolto.

PÅ SVENSKA
Viimeksi muokattu 14.11.2019

KÄYNTIOSOITE


Sosiaali- ja terveysasema
Jussaksentie 14
2. kerros
04130 Sipoo
Fax 09 2353 6549

SÄHKÖINEN ASIOINTI


Lastensuojeluilmoitus
Lastensuojelun perustietolomake

Anna palautetta!Anna palautetta

Walk In -lapsiperheiden sosiaalityö


Turvakoti
Puh. 0400 664 932
OIKOPOLKUJA


Lapsiperheiden sosiaalityö ja kotipalvelu
Perheoikeudelliset palvelut
Tietosuoja

Toimintaa pikkulapsiperheille SipoossaMUUALLA VERKOSSA


  Tukea perheelle!

Palveluja nuorille Sipoossa
 
MLL: Hae perhekummia!