Aikuisneuvola


Ajankohtaista

Koronaepidemian vuoksi aikuisneuvolan normaalia toimintaa on jouduttu supistamaan. Rokotuksia sekä kiireellisiä aikuisneuvolan asioita hoidetaan toistaiseksi osana avosairaanhoidon vastaanottotoimintaa. 

15.3.2020 Tiedote
Sipoon sosiaali- ja terveyspalvelut supistaa kiireetöntä toimintaa, lievät oireet pyydetään sairastamaan kotona


 

Mikä aikuisneuvola?

Aikuisneuvolan toiminnalla pyritään edistämään sekä ylläpitämään aikuisväestön terveyttä sekä hyvinvointia. Terveydenhoitajan vastaanotolla asiakkaita ohjataan sairauksien ennaltaehkäisyssä sekä terveyden ja hyvinvoinnin edistämisessä. Suurimpana asiakasryhmänä ovat henkilöt, jotka ovat vaarassa sairastua sydän- ja verisuonitauteihin tai aikuistyypin diabetekseen.

Aikuisneuvolassa tehdään yksilöllisen tarpeen mukaisia hyvinvointi- ja terveystarkastuksia mm. 40-vuotiaille miehille, 50-vuotiaille naisille, perhehoitajille sekä pitkäaikaistyöttömille. Tarvittaessa annetaan henkilökohtaista tukea elintapamuutoksiin, kuten painonhallintaan ja tupakoinnin lopettamiseen, sekä mielenterveyttä tukevaa keskusteluapua. Tarjolla on myös painonhallinta-, nikotiinivieroitus-, terveysmetsä- sekä terveysliikuntaryhmiä.

Matkailijoiden neuvonta ja -rokotukset kuuluvat aikuisneuvolan toimintaan. Oletko lähdössä matkalle? Tutustu THL:n matkailijan terveysoppaaseen!

Lääkäri tai sairaanhoitaja voi ohjata sinut aikuisneuvolaan, mutta voit myös itse olla yhteydessä terveydenhoitajaan, jos kaipaat neuvoja oman terveyden edistämisessä ja ylläpitämisessä. Voit varata ajan vastaanotolle tai kysyä neuvoja puhelimitse.

Työttömien terveystarkastus

Kun olet saanut kutsun työttömien terveystarkastukseen, ystävällisesti täytä sähköinen lomake ja paina lähetä.

Omahoidon tueksi

Sähköinen terveystarkastus ja -valmennus
Sähköisestä maksuttomasta terveystarkastuksesta saat raportin ja lisätietoja terveyteesi vaikuttavista tekijöistä. Halutessasi voit ottaa käyttöösi sähköisen terveysvalmennuksen, jossa voit asettaa itsellesi elintapoihisi liittyviä tavoitteita ja seurata edistymistäsi.

Sähköinen omahoito-palvelu
Hoida terveyttäsi sähköisesti! Omahoito on omasta terveydestä ja hyvinvoinnista huolehtimista. Siihen liittyvät terveellinen ruokavalio, riittävä liikunta, tupakoimattomuus ja mielen hyvinvointi.

Terveyskylä.fi
Terveyskylä tarjoaa tietoa ja tukea kansalaisille. Terveyskylän virtuaalitaloissa on tietoa, vertaistukea ja nettiterapiaa sekä oirenavigaattoreita, jotka ohjaavat kulloinkin sopivaan paikkaan saamaan apua.

Sydänliitto.fi

Diabetes.fi
Testaa riskisi sairastua diabetekseen.

Stumppi.fi
Harkitsetko tupakoinnin lopettamista?

Päihdelinkki.fi
Kiinnostavia tietoiskuja ja tutkimustietoa, mielenkiintoisia animaatioita ja hauskoja tietovisoja. Kattavasti tietoa päihteistä ja riippuvuuksista!

Koppari.fi
Koppari Sipoo kokoaa nuorten palvelut yhteen paikkaan ja auttaa sinua löytämään tarvitsemasi palvelun

På svenska
Viimeksi muokattu 29.06.2020

KÄYNTIOSOITE


Nikkilä
Sosiaali- ja terveysasema
Jussaksentie 14
04130 Sipoo

Toimintakeskus Risteys


SÄHKÖINEN ASIOINTI


Työttömien terveystarkastus -lomake

YHTEYSTIEDOT


Puhelinaika
ma, ke-pe klo 12- 13

Vast. terveydenhoitaja
Malin Heikkinen
puh. 040 191 4494
malin.heikkinen@sipoo.fi

Terveydenhoitaja
Laura Miettinen
puh. 040 191 4109
laura.miettinen@sipoo.fi