Maahanmuuttajien palvelut Sipoossa

Alkuvaiheen maahanmuuttajille tarkoitetut sosiaalipalvelut sijaitsevat osoitteessa Pohjoinen Koulutie , Artturi-rakennuksessa. Maahanmuuttajapalveluista on mahdollista saada yleisinformaatiota maahanmuuttoasioihin liittyen. Palveluissa annetaan maahanmuuttoon ja kotoutumiseen liittyvää ohjausta, neuvontaa ja tietoa maahanmuuttajille, viranomaisille ja yhteistyökumppaneille.

Maahanmuuttajapalveluiden päätehtävänä on kuntaan sijoitettavien kiintiöpakolaisten tai itsenäisesti muuttavien oleskeluluvan saaneiden turvapaikanhakijoiden vastaanotto ja kotoutumisen edistäminen kolmen vuoden ajan.

Muista varata aika ennen vierailuasi maahanmuuttajapalveluissa!

Maahanmuuttokoordinaattori
Katri Indrén 050 4754164

Sosiaalityöntekijät

Emilia Jääskeläinen

Sosiaaliohjaaja

Sofia Camara 040 1916031

Tykkää meistä Facebookissa (linkki).

Perheryhmäkoti ja jälkihuollon palvelut

Sipoon kunta ylläpitää 7-paikkaista perheryhmäkotia alaikäisille, yksin ilman huoltajaa tulleille oleskeluluvan saaneille nuorille Nikkilän keskustassa. Perheryhmäkoti tarjoaa kodinomaisen ympäristön ja kasvua ja kotoutumista tukevaa huolenpitoa nuorille korkeintaan täysi-ikäisyyteen saakka. Perheryhmäkodin toiminta on kokonaisuudessaan ELY:n  kunnalle korvaamaa.

Perheryhmäkodin yhteydessä toimii tuetun asumisen palvelut alaikäisinä yksin ilman huoltajaa tulleille, oleskeluluvan saaneille jälkihuoltoikäisille nuorille. Nuoret asuvat useimmiten kunnan heille jälleenvuokraamissa vuokra-asunnoissa, ja asumisen tukea viedään kotiin tai annetaan ohjausta perheryhmäkodin tiloissa. Tuetun asumisen tavoitteena on antaa nuorille maahanmuuttajille valmiudet itsenäiseen elämään ja asumiseen Suomessa. Palveluita on mahdollista saada henkilökohtaisen tarpeen mukaisesti jälkihuollon palveluna korkeintaan 21 ikävuoteen saakka. Toiminta on kokonaisuudessaan ELY:n kunnalle korvaamaa.

Yksikön johtaja

Mervi Siivikko 040 1843284

Vastaava ohjaaja

Liisa Jyske 040 1916013

Perheryhmäkoti, ohjaaja 24/7 - 040 1627486

Sähköpostiosoitteet muotoa etunimi.sukunimi@sipoo.fi

Ethän käytä sähköpostia luottamuksellisten tai henkilökohtaisten tietojen lähettämiseen.

 

På svenska

In EnglishViimeksi muokattu 12.11.2020