< Tapahtumat

Mahalia Jackson -konsertti ja esitelmä

24.01.2021 16:00
Oopperalaulaja Tiina Sinkkonen tulkitsee Mahalia Jacksonia yhtyeensä kanssa. Ph.D Nina C. Öhman luennoi.
Paikka: Topeliussali

Oopperalaulaja Tiina Sinkkonen, joka on esiintynyt Suomen Kansallisoopperan ja Savonlinnan oopperajuhlien lisäksi monien oratorioiden ja passioiden alttosolistina ja on viime vuosina konsertoinut ympäri Suomea afroamerikkalaisella ohjelmistolla jazz-kokoonpanon solistina, esiintyy yhtyeensä kanssa Sipoossa maaliskuussa!

Luento-osuuden pitää Ph.D. Nina C. Öhman, joka on musiikkitieteen lehtori Helsingin yliopiston filosofian, historian ja taiteiden tutkimuksen osastolla. Tällä hetkellä Öhman kirjoittaa kirjaa “Women in the Business of Gospel Music.” Sen yksi keskeisistä teemoista on Mahalia Jacksonin musiikillinen elämä. Teeman käsittely pohjautuu erityisesti New Orleansissa ja Chicagossa tehtyyn arkistotutkimukseen.

Eric-Olof Söderström, piano, suoritti kuoronjohdon diplomitutkinnon Sibelius-Akatemiassa v. 1985 ja nykyisin Söderström toimii Porvoon ruotsinkielisen tuomiokirkkoseurakunnan kanttorina ja musiikinjohtajana. Thomas Törnroos on jazz-rumpali & lyömäsoitintaiteilija sekä visuaalinen artisti ja kuvataiteilija. Patrik Latvala, kontrabasso, on freelancemuusikko ja tuntiopettaja Porvoon seudun musiikkiopistossa ja työskentelee useiden eri tyylisuuntien ja kokoonpanojen parissa. Liput Netticket tai ovelta 20 €. Järj. Sipoon kunnan Kulttuuripalvelut.

Viimeksi muokattu
02.09.2020