< Ajankohtaista
25.05.2020

Sipoon kirjastot avautuvat kesäaukioloajoin 1.6.

Kirjastoissa pyritään huomioimaan asiakkaiden ja henkilökunnan turvallisuus monin eri tavoin ja joitain rajoituksia on toiminnassa.

Söderkullan kirjaston omatoimiaika on otettu pois käytöstä ja kirjasto on avoinna vain kesäpalveluajan. Nikkilässä Cafe Emilie avautuu vasta syksyllä. Ajantasaiset aukiolotiedot voi tarkistaa kirjastojen sivuilta.

Turvavälien takaamiseksi kirjastoissa on sijoiteltu uudelleen toimintoja ja vähennetty istumapaikkoja. Myös kokoushuoneiden ja muiden pienten yhtäaikaista oleskelumahdollisuutta on rajoitettu. Pelikonsolit ovat poissa käytöstä ja asiakaspäätteitä on karsittu. Kävijämäärää seurataan ja asiakkaita ohjeistetaan turvavälien pitämisessä. Turvaväleistä muistuttavat THL:n julisteet sekä lattia- ja pöytätarrat kirjastojen tiloissa.

Siivoukseen ja hygieniaan kiinnitetään erityistä huomiota. Asiakkaille tarjotaan käsidesiä ja kahvoja ja näppäimistöjä sekä muita usein kosketeltavia pintoja puhdistetaan tehostetusti puhdistusliinoilla.

Henkilökunnan suojaksi kirjastoihin on asennettu asiakaspalvelupisteille pleksisuojat ja muualla palveltaessa asiakkaita, käytetään visiiriä. Hyvän käsihygienian lisäksi erityisesti aineistoa käsiteltäessä käytetään hansikkaita ja allergisen nuhan oireista kärsivät käyttävät kasvosuojainta. Sekä asiakkaiden että henkilökunnan turvallisuus on ensiarvoisen tärkeää.

Kirjastojen ollessa suljettuja, myös muita tilamuutoksia on tehty. Söderkulla on saanut mukavat oleskelutilat kirjaston takaosaan lapsille ja nuorille ja Nikkilän hiljaisesta huoneesta löytyy nyt kotiseutukokoelma ja näyttelytilaan rakentuu upea näyttely poistokirjoista, joita saa ostaa kotiin.

Tervetuloa jälleen kirjastoon lainaamaan ja viihtymään! Tulethan vain täysin terveenä ja kunnioitathan muita asiakkaita ja henkilökuntaa pitämällä turvavälin.


Viimeksi muokattu
26.05.2020