< Ajankohtaista
28.05.2020

Puistojumpat käynnistyvät ja uimavedet lämpiävät

Puistojumpat käynnistyvät ja uimavedet lämpiävät
Kesä tulee ja Sipoon kunnan liikuntapalveluissa valmistaudutaan siihen, että kuntalaiset pääsisivät nauttimaan valosta ja lämmöstä turvallisesti ja vastuullisesti. Koronaviruspandemian takia kaikkien on tärkeää huomioida viranomaisten ohjeistukset ja määräykset. Ulkoilethan vastuullisesti!
Puistojumppa Söderkullassa tiistaisin ja Nikkilässä torstaisin

Suosittu puistojumppa käynnistyy kesäkuun alussa ja jatkuu elokuun loppuun Sipoossa, jos koronaviruspandemia ei muuta tilannetta. Tiistaisin jumpataan Söderkullan tekonurmikentällä (Söderkullan koulutie 3) klo 18−19 ja torstaisin samaan kellonaikaan Lukkarintien nurmialueella (Lukkarintie 2).

Jumppaaja, muistathan nämä:

 • tule jumppaan vain terveenä
 • saavu ja poistu väljästi, turvaväli (vähintään 2 metriä) huomioiden
 • muista turvaväli myös jumpatessa - tilaa on
 • muista hyvä hygienia

Maksuton puistojumppa pidetään säävarauksella, eikä se vaadi ilmoittautumista. Oma alusta on hyvä olla mukana.

Toimi vastuullisesti uimarannoilla

Myös uimarannoista ja uimisesta voi nauttia tänä kesänä. Yleisten uimarantojen veden laatua ja kuluttajaturvallisuutta valvotaan tulevana kesänä tavalliseen tapaan Sipoossa. Koronavirustartuntojen ehkäisemiseksi kunta suosittelee noudattamaan uimarannoilla yleisiä hygienia- ja turvallisuussuosituksia sekä ohjeita.

Riskin saada koronavirus luonnonvesisissä uimisen välityksellä on arvioitu olevan alhainen. Riskin arvioidaan liittyvän lähinnä uimareiden lähikontakteihin tilanteissa, joissa uimassa tai uimarannalla on samaan aikaan koronavirusta levittävä henkilö.

Sipoon Liikuntapalvelut kiinnittää tulevan kesän aikana erityistä huomiota uimarantojen WC-tilojen siisteyteen. Muistutamme myös noudattamaan uimarannoilla Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliiton julkaisemaa Uimarantaetikettiä:

 1. Kipeänä jää kotiin!
 2. Vältä ruuhkaisia rantoja
 3. Nauti rannasta läheistesi kanssa, pidä muihin kahden metrin turvaväli rannalla ja vedessä
 4. Niistä ja yski rannallakin nenäliinaan. Muista hyvä käsihygienia WC:ssä, ulkoliikuntapaikoilla ja lasten leikkipaikoilla.
 5. Pidä huoli ympäristöstäsi. Huolehdi roskat roska-astioihin tai vie mukanasi.
 6. Tutustu uimarannan infotauluun ja toimi rannan ohjeiden mukaan.
 7. Ui turvallisesti:
  -Pidä lapset käden mitan päässä itsestäsi
  -Ui rannan suuntaisesti, huomioi uintialue
  -Ui kaverin kanssa

Koronaviruksen vuoksi Pilvijärven uimarannan asiakasmäärää varaudutaan rajoittamaan pysäköintipaikkojen määrää säätämällä. Kausikortin ostavien on hyvä huomioida, että kausikortti ei takaa pysäköintipaikkaa. Turvallisuuden vuoksi Söderkullantien varteen pysäköinti on kielletty.


Viimeksi muokattu
28.05.2020
tagit: liikunta