< Tapahtumat

Taiteilijatapaaminen- Corinna Helenelund

22.05.2019 18:00 - 18:00
Taiteilijatapaaminen- Corinna Helenelund
Oletko utelias tietämään mitä taide on? Miksi tehdään taidetta? Miksi taide yhä herättää vahvoja tunteita? Tällaisiin kysymyksiin voit saada vastauksen seuraavien viikkojen aikana.
Paikka: Artborg 35, Pilvilinnantie, Nikkilä

Tervetuloa ensimmäiseen taiteilijatapaamiseen taidehuone Pesulaan 22.5. klo 18-19.

Ensimmäisessä keskustelussa Corinna Helenelund kertoo taiteestaan ja uusimmasta teoksestaan Kivijalka, sakset ja prepositiot joka on osa KEHÄ-näyttelyä. Kuraattori Rickard Borgström osallistuu myös vuoropuheluun ja yleisö on tervetullut esittämään kysymyksiä. Keskustelu on pääosin ruotsiksi. Ennakkovarausta ei tarvita ja sisäänpääsy on ilmainen.

Toinen taiteilijatapaaminen on suomeksi Jaakko Pietilän kanssa 8.6 klo 14-15.

 

Näyttelystä

KEHÄ/KRETS on taiteilijoiden Corinna Helenelundin ja Jaakko Pietiläisen sekä kuraattori Rickard Borgströmin yhteinen hanke Nikkilän entisellä sairaala-alueella. He käyttävät lähtökohtanaan Nikkilän sairaalan historiaa ja rakennusten arkkitehtuuria ja luovat sen avulla uusia teoksia. Näyttely luo valoa kysymyksiin sisäisen elämän ja ulkoisen miljöön välillä vallitsevasta dynaamisesta vuorovaikutuksesta.

 

Taiteilijoista

Corinna Helenelund on kuvanveistäjä, joka työskentelee löytääkseen muodon muodottomalle elämälle. Häntä kiinnostaa meidän yhteen kudotut keholliset aistimme, sisäisen- ja ulkoisen maailman kohtaamiset, vahvat mielentilat, mystisismi, uni, intuitio, syvämeri ja liikkuminen kommunikaation rajamailla. Hänen viimeisimmät työt ovat olleet nähtävillä Turun Titanikissä, Saksan Kunstverein Göttingenissä, Norrköpings Konstmuseumissa Ruotsissa, Tallinnan Ekkmssä, Pariisin The Communityssä ja Helsingin Galleria Sinnessä.

Jaakko Pietiläinen on taiteilija, joka työskentelee videon, installaation, veistosten ja performanssin parissa. Pietiläinen työskentelee poikkitaiteellisesti kuvataiteen, performanssin, nykytanssin ja teatterin rajamailla, hyödyntäen eri materiaaleja ja medioita videosta tilallisiin interventioihin. Pietiläisen työt ovat usein paikkasidonnaisia ja ne operoivat todellisuuden ja fiktiivisten narratiivin välisellä vuorovaikutuksella. Pietiläinen on kiinnostunut siitä, miten nykykulttuurin teknologinen infrastruktuuri hienovaraisesti muokkaa todellisuuttamme, ja kuinka järjestelmät pettävät ja tuottavat uusia, usein outoja esteettisiä vääristymiä. Pietiläisen viimeaikaisia töitä ovat yksityisnäyttely “Asuntomessu” galleria Sorbuksessa Helsingissä (2018) sekä kollektiivinen performanssi “PET” Kiasmassa (2017)

 

 

KEHÄ / KRETS

Näyttelyaika: 11.05.–29.06.2019

Avoinna: ke 14-20, to-la 10-16

Paikka: Vanha pesularakennus, Pilvilinnantie 2, Itäinen Jokipuisto, Sipoo

Taiteilijat: Corinna Helenelund ja Jaakko Pietiläinen

Kuraattori: Rickard Borgström

Järjestäjä: Sipoon kunnan kulttuuripalvelut

Yhteystiedot: kulttuurisuunnittelija Katja Sågbom, katja.sagbom@sipoo.fi tai näyttelykoordinaattori Maj-Britt Huovila, maikku.huovila@gmail.com , 0407354132 (vain aukioloaikoina)

Viimeksi muokattu
16.05.2019