< Tapahtumat

Metsämessut ja Nuku Yö Ulkona-tapahtuma

31.08.2019 09:30 - 19:00
Metsämessut ja Nuku Yö Ulkona-tapahtuma
Suomen luonnon päivää juhlitaan Metsämessuilla Sipoonkorvessa. Opi vanhoja erätaitoja, testaa fatbikeja ja retkeilytarvikkeita. Kävele luontopolku. Tutki mielenkiintoinen valokuvanäyttely ja kysele luonnon kuvaamisesta. Maistele luonnonantimia tai paista makkaraa ja räiskäleitä. Juo kuppi nokipannukahvia ja koe metsän terveysvaikutukset. Iltanuotiolla tarinoidaan metsästä, nuku sitten hyvin yö ulkona,lämpimässä makuupussissa, teltassa tai tentsilessä.
Paikka: Sipoonkorven kansallispuisto, Bergströmin torppa

Vain pienen matkan päässä Helsingin vilskeestä, Sipoon kupeessa, rehevät lehdot, hämyisät jokivarret, jylhät kalliorinteet ja korven kolkat kutsuvat kulkijaa nuotion äärelle nokipannukahville. Sipoonkorven luontoyrittäjät ry ja Liizi Oy järjestävät koko perheen tapahtuman Sipoonkorven kansallispuistossa. Meidät löytää helposti Bergströmin torpalta, Ängesbölen tulipaikan vieressä. Messuille on vapaa pääsy.

Makkaraa, keittoa, leipää ja mehua on saatavilla muutamalla eurolla niin kauan kuin niitä riittää. Metsän väki tarjoaa räiskäleitä ja niitä paistetaan, kunnes taikina loppuu ja nokipannukahvit porisevat kunnes nuotio sammuu.

Iltanuotiolla klo 19.00 alkaen kuunnellaan ja kerrotaan nuotio-tarinoita metsästä. Keskustellaan ihmisen luontosuhteesta, kerrotaan omista hienoista hetkistä luonnossa ja jutellaan metsän terveysvaikutuksista. Mukana ovat Minna Pyykkö tekemässä ohjelmaa Radio Suomeen sekä Suomalainen Metsäkylpy-kirjan kirjoittajat Adele Pajunen ja Marko Leppänen. Pitkän linjan ulkoholisti ja eräkouluttaja Pasi Juutilainen, eräkonkari Markus Maulavirta ja metsäkylpyohjaaja Jonna Huomokin tulevat tulille, tule sinäkin!

Nuku Yö Ulkona- tapahtuma jatkaa iltaa yöksi. Ota mukaan omat retkeilykamppeet tai varaa itsellesi yöpaikka osoitteesta info@liizi.fi tai soita 044 7007758. Saat teltta- tai tentsilepaikan, makuualustan ja makuupussin 30€:n hinnalla. Eväät ja hammasharjan tuot mukanasi itse. Parikymmentä nopeinta mahtuu mukaan.

Tervetuloa mukaan nauttimaan mukavasta päivästä, tunnelmallisesta illasta ja makeista unista metsän sylissä Metsämessuille 2019!

Menossa mukana: Arctic Hike Helsinki, Ikimetsänjooga, Liizi Oy, Like2Hike, Tuomas Lilleberg, Mindstone Oy, Naturkai, Sipoon Korpi-Susi Oy, Hannu Ylönen ja Sipoon kunta.

Kulkuohjeet:
Bergströmin torpalle pääsee helposti Byabäckenin P-paikalta, Länsitie 237, seuraamalla viitoitusta perille.

Maksuton Metsämessu-bussi ajaa sukkulaa lauantaina 31.8. seuraavaa reittiä:
Kuusijärven portti- Lahdentie- Jokivarrentie- Länsitie- Sipoonkorven kansallispuisto/Byabäckenin P-paikka- Nikkilän terveysaseman pysäkki- Sipoon Vanha kirkko- Hindsby- Byabäckenin P-paikka- Myras- Katajamäentie- Kuusijärven portti.
Kuusijärven portti klo 13.30, 14.30, 15.30, 16.30 ja 17.30
Nikkilästä klo 14.00, 15.00, 16.00, 17.00 ja 18.00
Helsingistä HSL:n bussi 739 lähtee Rautatientorilta Kuusijärvelle tunnin välein, esim. klo 12.33, 13.33 jne.

Metsämessubussi ajaa sukkulaa sunnuntaina 1.9. Byabäckenin P-paikalta klo 9.30, 10.30 ja 11.30.
HSL bussi 739 kulkee tunnin välein, 7 min. yli tasatunnin Kuusijärven pysäkiltä Rautatientorille.

Järjestäjä: Sipoonkorven luontoyrittäjät ry
Puhelinnumero: 0400 879500
Sähköposti: ari@talusen.fi

19.08.2019