< Tapahtumat

Näyttely Sanna Hukkanen - Metsänpeitto

03.06.2019 - 30.09.2019
Näyttely Sanna Hukkanen - Metsänpeitto
Metsänpeitto-näyttelyssä on esillä Sanna Hukkasen sarjakuvaoriginaaleja samannimisestä kirjasta. Mukana on myös luonnoksia sekä muutama uusi teos. Näyttelyn teokset on toteutettu kokeilevin tekniikoin luonnonmateriaaleja hyödyntäen.
Paikka: Söderkullan kirjasto

Metsänpeitto on sarjakuvataiteilija Sanna Hukkasen ja kulttuurintutkija Inkeri Aulan yhteinen sarjakuvateos metsästä ja puista sekä niihin liittyvästä kansanperinteestä, historiasta ja nykypäivästä. Metsänpeitto-kirjan yhdeksän sarjakuvaa lähestyvät puita erilaisista näkökulmista: mukana on Kalevalan Suuren tammen runon mukaelma, metsäajattelun historiaa Vanhan haavan perspektiivistä, herkkä tarina äitiydestä tuohelle piirrettynä sekä hirmuisia loitsuja pyhän pihlajan suojeluksessa. Kirja palkittiin vuoden 2018 Pohjois-Karjalan taidepalkinnolla. Kirjan venäjänkielinen käännös, Под покровом леса julkaistiin keväällä 2019.

Ymmärrys monimuotoisen metsän elintärkeästä arvosta on koko maailman yhteistä kulttuuriperintöä. Legenda metsänpeitosta kertoo metsän voiman vaarallisesta puolesta: metsään voi eksyä niin, ettei enää löydä takaisin ja yhteys etsijöiden maailmaan katkeaa. Samalla metsä on kuitenkin myös elämää suojeleva peitto.

Sanna Hukkanen (s. 1978) on joensuulainen sarjakuvataiteilija ja kuvittaja. Metsänpeitto on hänen kolmas sarjakuva-albuminsa.

Metsänpeitto-kirja / Boken Metsänpeitto: web.facebook.com/metsanpeittokirja/

Taiteilijan nettisivu / Konstnärens webbplats: www.sannahukkanen.com

Kustantaja / Utgivare: arktinenbanaani.fi

Kustantaja, venäjänkielinen / Utgivare, den ryska utgåvan: boomkniga.ru


Viimeksi muokattu
24.09.2019