< Tapahtumat

Outi Koivisto – Maisema kirjoittaa näyttely Pesula Galleriassa 4.9-22.9.2019

04.09.2019 - 22.09.2019
 Outi Koivisto – Maisema kirjoittaa näyttely Pesula Galleriassa 4.9-22.9.2019
Näyttely Maisema kirjoittaa keskittyy maiseman ja kielen havainnointiin. Outi Koivisto on työskennellyt pitkään eri piirtämisen, taidegrafiikan ja kaupunkitilaan kirjoittamisen keinoin. Kaikessa hänen työskentelyssään on koko ajan läsnä kysymys kielestä sekä asioiden sanallistamisesta, vaikka tämä ei esimerkiksi piirretyissä teoksissa näkyisikään suoraan kirjoitettuina sanoina. Hän tutkii kirjaimia osana muita merkkejä ja kuvia, kaupunkitilaan tehdyt teokset johtavat myös kysymykseen kielen (merkkien) suhteesta ympäristöön.
Paikka: Pesula Galleria

Työskentely on keskittynyt ympäristön ja äänimaiseman havainnointiin. Keskiöön on noussut kysymyksiä kielialueista, kulttuurien ja ihmisten liikkeistä sekä toisiinsa vaikuttamisesta; kulttuurisista rajoista, jotka eivät noudata tiukasti valtioiden rajoja. Tämä tuo mukanaan kysymyksen omasta kuuluvuuden tunteesta paikkoihin, kielialueisiin ja kulttuuripiireihin.


Näyttelyssä on esillä piirrettyjä, painettuja, hierrettyjä ja kirjoitettuja teoksia lähiympäristöstä sekä keväällä ja kesällä 2019 tehdyiltä matkoilta Virosta ja Venäjältä. Työskentely on jatkoa aiemmille yksityisnäyttelyille Maisema näkee Galleria Ratamossa (syksy 2017) sekä Hämärä huone Galleria Hippolyte Studiossa (kevät 2018). Näyttelyn yhteydessä toteutuu myös kaupunkitilateos Kylä - By Nikkilän sairaala-alueella, jossa Koivisto kirjoittaa Pesula Gallerian läheisen rakennuksen seinään hiilellä.

Järjestäjä: Sipoon taiteilijat ry.
Puhelinnumero: 040 7453913
Sähköposti: pesulagalleria@gmail.com

Viimeksi muokattu
23.08.2019