Sipoon kansalaisopisto

Ajankohtaista

Avoimet ovet opistolla

AVOIMET OVET JA ILMAINEN KASVOMASKITYÖPAJA

Avoimet ovet Sipoon opistolla Nikkilässä Nikkilän opistotalolla (Iso Kylätie 8) 17.8.2020 klo 17.00–20.00.

Sinulla on mahdollisuus tutustua opiston tulevaan kurssitarjontaan. Tule kokeilemaan syksyn liikunta- ja hyvinvointikursseja ilmaiseksi ja tutustumaan myös muihin oppiaineisiin ja opettajiin!

Yläkerrassa myös ilmainen kasvomaskityöpaja! Tule ompelemaan kasvomaskeja!

Alakerta:

Aulatila:
Teresa Laurikka – laulu/kuorolaulu ja ilmaisutaito
Ann-Marie Hagman – keppihevoset ja luonnonkosmetiikka
Esitellään Art Colorosan tulevia taidenäyttelyitä.


Liikuntasalissa:

Johanna Veromaa ja Tuula Martin ovat paikalla klo 17.00-19.00 esittelemässä kurssiaan Metsämindfullness. Pienen näytteen kurssin sisällöstä he antavat klo 17.30 (maksuton).

Emma Jugan näytetunnit alkavat klo. 18.00 (maksuton)
Emma ohjaa meillä tänä syksynä:
Kevyt kuntoliikunta Nikkilä
Kuntomix Nikkilä
Kahvakuula+kehonhuolto, Talma ja
Miesten kuntoliikunta Nikkilä

Taideluokassa:
Tapio Olenius – piirustus
Kirsi Kostamo – ekoprint ja kehruu
Minna Heikkinen – Leppäkerttu siivillä

Yläkerrassa:

Musiikkiluokassa kuoro Sipoon Sointu harjoittelee.

Yleisluokassa:
Pirjo Pentti – Syanotypia
Päivi Sivonen – Valokuvaus
Johanna Hellström – Kehräys, villaoppi, kiertotalousompelu, leninkilauantai
Tupu Hult – Luovaa pihataidetta sekä taidekudonta
Sirkka Soinio-Myllynen - Luonnonvärjäys

Kasvomaskityöpaja. Tarjoamme kankaat, erilaisia kaavoja sekä opastuksen! Tule ompelemaan kasvomaskeja, veloituksetta!

Noudatamme turvavälejä ja hyvää käsihygieniaa. Tarkkailemme sekä tarvittaessa rajoitamme tiloissamme asioivan henkilökunnan ja asiakkaiden määrää. Vapaa pääsy! Tervetuloa!


AVOIMET OVET SÖDERKULLASSA

Avoimet ovet Sipoon opistolla Söderkullassa ke 12.8.2020 klo 17.00–20.00 Söderkullassa Opintien palvelupisteessä Opintie 6 A, A ovi.

Sinulla on mahdollisuus tutustua opiston tulevaan kurssitarjontaan. Tule kokeilemaan syksyn liikunta- ja hyvinvointikursseja ilmaiseksi ja tutustumaan opettajiin!

Klo 17 pääset kokeilemaan Line Dance Alf Skogsterin johdolla (maksuton).

Klo. 18 pääset kokeilemaan Pilatesta Tarja Wahlströmin vetämänä (maksuton).


Noudatamme turvavälejä ja hyvää käsihygieniaa. Tarkkailemme sekä tarvittaessa rajoitamme tiloissamme asioivan henkilökunnan ja asiakkaiden määrää. Tervetuloa mukaan!

Hankeuutisia

MAAHANMUUTTAJILLE SUUNNATTU TYÖLLISYYTTÄ TUKEVA KOULUTUS

Suomen kieltä vahvistava koulutus maahanmuuttajille on työelämään suuntautuva ja käytännönläheinen koulutus. Koulutuksen kohderyhmä on kotoutumisajan ylittäneet maahanmuuttajat, jotka eivät ole työelämässä. Sen tavoitteena on parantaa suomen kielen luku- ja kirjoitustaitoon liittyvää osaamista. Koulutuksessa on mahdollista vahvistaa yhteiskunta- ja työelämävalmiuksien osaamista. Koulutuksessa perehdytään lisäksi yrittäjyyteen. Yhden lukuvuoden aikana on kuukauden kestävä työharjoittelu. Koulutus antaa mahdollisuuden tutustua työelämään sekä valmiuksia jatkokoulutukseen, mutta ei johda ammatilliseen tutkintoon. Lue lisää täältä.

TYÖLLISTÄMISHANKE - MOLEMMILLA KOTIMAISILLA

Työllistämishanke molemmilla kotimaisilla on Opetushallituksen rahoittama kaksikielinen hanke, jonka tavoitteena on vahvistaa perustaitoja. Hanke toteutetaan yhteistyössä Porvoon ja Loviisan kansalaisopistojen kanssa. Kohderyhmänä ovat pitkäaikaistyöttömät. Hankkeen aikana vahvistetaan taitoja tieto- ja viestintätekniikassa, työelämässä, luku -ja kirjoitustaidoissa ja yhteiskuntataidoissa kuten sosiaalisen median, sosiaalisten taitojen ja ilmaisutaidon kehittämisessä. Hanke on lukuvuoden mittainen ja se sisältää opetuksen lisäksi kaksi neljän viikon työssäoppimisjaksoa. Yhteistyökumppanit ovat Sipoon kunnan työllisyys- ja rekrytointiyksiköt, aikuissosiaalityö, kirjastot, TE-keskukset ja Keuda sekä luonnollisesti Porvoon ja Loviisan kansalaislaispistot. Lue lisää täältä.

 

Kiitos palautteesta ja kurssi-ideoista!

Nyt olemme arponeet kurssilahjakorttien voittajat ja heille on ilmoitettu voitosta. Onnea, Mona Kuikka ja Satu Riuttalahti! Kiitos kaikille osallistujille! Hyvää kesää! 

Palautus Sipoon opiston kurssimaksuista

Jos Sipoon opiston kurssi ei jatku etäopetuksena eikä sitä ole mahdollista toteuttaa lähiopetuksena ajankohtaa siirtämällä tai jos opisto ei ole tarjonnut toisen opettajan pitämää etäopetuskurssia vastaavaa kurssia, korvaus toteutumattomista kokoontumiskerroista palautetaan asiakkaalle asiakkaan erillisestä pyynnöstä. Kurssimaksua ei palauteta, mikäli palautettava määrä jää alle 10 €. Kursseista, joihin on myönnetty Opetushallituksen opintoseteliavustuksia ei myönnetä palautusta. Jos kurssi on maksettu liikunta- ja kulttuurisetelillä, Smartumilla, EazyBreakillä, tai ePassilla, palautus annetaan lahjakortin muodossa. Lahjakortin voi käyttää Sipoon opiston kurssien maksamiseen. Korvausta/palautusta tulee hakea 7.6. mennessä. Hakemus tehdään alla olevalla pdf-lomakkeella. Tulosta lomake, täytä se ja palauta lomake joko postitse Sipoon opisto, PL 7, 04131 Sipoo, tai voit myös palauttaa lomakkeen SipooInfo Nikkilään, Pohjoinen Koulutie 2, 04130 Sipoo. SipooInfo Nikkilässä on myös mahdollista tulostaa lomake ja täyttää se paikan päällä.

 

Kurssimaksun palautuslomake.

 

Löydät ajankohtaista tietoa koronaviruksesta terveyden- ja hyvinvoinninlaitoksen (THL) sivuilta. THL päivittää tilannekuvaa ja ohjeita verkkosivuillaan.

 

Aukioloajat
Toimisto Nikkilän opistotalo, Iso Kylätie 8, 04310 SIPOO Puh. (09) 2353 6004
Avoinna ma - to klo 10.00 – 11.30 ja 12.00 – 14.00
Suljettu viikolla 42, 12.-18.10.2020 sekä viikolla 8, 22. – 28.2.2021.

Opintien palvelupiste Opintie 6A, 01150 SÖDERKULLA
Avoinna ke klo 10.00 - 14.00
Suljettu viikolla 42, 12.-18.10.2020 sekä viikolla 8, 22. – 28.2.2021.

Sari Sundbäck-Määttä, liikunnanohjaaja puh. 040 191 4232 päivystysaika: ke klo 14.00-15.30 Opintien toimipisteessä osoitteessa Opintie 6

 

Lukuvuosi 2019-2020

Syksy 7.9.2020 – 29.11.2021, syysloma viikolla 42, 12.-18.10.2020.

Kevät 14.1.2020 -12.4.2021, talviloma viikolla 8, 22. – 28.2.2021.

Lisälukukausi 19.4.2021 – 30.6.2021.

Kurssien alkamispäivät ovat merkittynä kurssiohjelmaan. Osa kursseista alkaa jo ennen varsinaista lukukautta tai kestää pidempään.

 

 

 

 

 

 

 

PÅ SVENSKA

Huom. Mahdollisuus ohjelmamuutoksiin ja peruuntumisiin pidätetään. Mahdollisten muutosten sattuessa ilmoittautuneisiin ollaan yhteydessä. Leirejä ei myöskään makseta ennen kuin pitäminen on varmistunut.
Viimeksi muokattu 13.08.2020