Työllisyyspalvelut

Työllisyyspalvelujen tavoitteena on parantaa asiakkaan työ- ja toimintakykyä ja työllisyysmahdollisuuksia. Palvelut on suunnattu työttömille työnhakijoille, joiden työttömyys on pitkittynyt tai uhkaa pitkittyä. Asiakkaaksi pääsee sosiaali- ja terveyspalveluiden sekä työ- ja elinkeinotoimiston kautta. Asiakas voi myös itse hakeutua palvelun piiriin.

Tapaamisissa sosiaalityöntekijän kanssa kartoitetaan asiakkaan elämäntilannetta, ajatuksia ja toiveita tulevaisuuden suhteen erityisesti työnhakuun ja työllistymiseen liittyen. Tarjolla on myös tukea kuntoutumiseen, työkyvyn selvittämiseen, opiskelupaikkojen etsimiseen ja eläkkeen hakemiseen.

Kuntouttava työtoiminta

Kuntouttava työtoiminta on tarkoitettu niille, jotka ovat olleet työttöminä pidempään. Kyseessä ei ole työsuhde, vaan tavoitteena on esimerkiksi totuttautua työelämän pelisääntöihin, parantaa elämänhallintaa ja lisätä mahdollisuuksia työllistyä.

Kuntouttavaan työtoimintaan osallistuvalle laaditaan aktivointisuunnitelma yhdessä sosiaalityöntekijän tai sosiaaliohjaajan sekä te-asiantuntijan kanssa. Suunnitelmaan kirjataan työtoimintaan liittyvät toiveet, työtehtävät ja työtoiminnan ajanjakso. Työtoiminnan työtehtävät suunnitellaan asiakkaan työ- ja toimintakyvyn pohjalta. Tehtävät ovat aina luonteeltaan avustavia: työtoimintaan osallistuva henkilö ei voi korvata ammattityöntekijää tai toimia hänen sijaisenaan. Kuntouttavaa työtoimintaa voidaan järjestää myös ryhmätoimintana.

Kuntouttava työtoiminta kestää 3 - 24 kuukautta. Toimintapäiviä on 1-4 päivää viikossa ja 4-6 tuntia päivässä. Osallistujille maksetaan 9 euron kulukorvaus työtoimintapäiviltä. Mahdolliset matkakustannukset työtoimintaan osallistumisesta korvataan edullisimman matkustustavan mukaan. Kaikille kuntouttavan työtoiminnan asiakkaille tarjotaan mahdollisuus laajaan terveystarkastukseen.

Sipoon kunnassa kuntouttavaan työtoimintaan voi osallistua seuraavissa paikoissa/tehtävissä:

  • Toimintakeskus Risteys
  • Ikä-ihmisten palvelut ja päivähoito (viriketoimintaa, ulkoilu, ruokailu ym.)
  • Ruokapalvelut (avustavat keittiötehtävät)
  • Siivouspalvelut
  • Kiinteistöhuollon tehtävät
  • Ulkotyöt (puistojen, metsien ja ulkoilualueiden kunnossapito ja viihtyvyyden parantaminen)
  • Toimistotyö (kopiointi, postitus, lajittelu, arkistointi)
På svenska


KÄYNTIOSOITE  


Sosiaali- ja terveysasema
Jussaksentie 14
2. kerros
04130 Sipoo

YHTEYSTIEDOT 


Puhelinaika
ma - pe klo 9 - 10

Sosiaalityöntekijä
Hannu Alhovuori
puh. 040 191 4448
hannu.alhovuori@sipoo.fi

Sosiaalityöntekijä
Anu Korhonen
puh. 040 191 4335
anu.korhonen@sipoo.fi

Sosiaaliohjaaja
Marja Pekkala
puh. 040 191 4557
marja.pekkala@sipoo.fi   


  

MUUALLA VERKOSSA


 
 
Viimeksi muokattu 28.08.2019