Veteraaniasiat

På svenska

Sipoon kunnassa asuville rintamaveteraaneille, veteraanileskille sekä puolisoille maksetaan avustusta seuraavasti:

  • silmälasien hankintaa varten maksetaan 300 euron avustus vuodessa lääkärintodistusta tai optikon todistusta vastaan
  • hammashoidon kustannuksiin maksetaan enintään 300 euron vuotuinen avustus kunnallisesta hoidosta
  • jalkahoitoon maksetaan enintään 65 euroa 6 kertaa/vuosi.
  • siivoukseen maksetaan enintään 400 euroa / vuosi/kotitalous
  • kuulokojeen paristoihin kuitin mukaan

Avustukset maksetaan Sipoon sosiaali- terveysosaston kautta. Korvauksen suorittamista varten tarvitaan maksukuitit, rintamasotilas-, rintamapalvelu- tai rintamatunnus, pankkitilin numero ja kotiosoite.
Hakemus tulee toimittaa yhden (1) kuukauden kuluessa kuitin päivämäärästä ja maksu tapahtuu budjetoitujen varojen puitteissa hakemusten saapumisjärjestyksessä.

Kaikki rintamatunnuksen omaavat veteraanit on vapautettu terveyskeskusmaksusta.

Lisäksi voidaan hakea valtion myöntämin varoin järjestettävää avo- ja laitoskuntoutusta. Hakemukset voidaan jättää pitkin vuotta ja ne ovat voimassa kaksi vuotta.

Rintamasotilas-, rintamapalvelu- tai rintamatunnuksen omaavat, vuosien 1939-1945 sotiin osallistuneet, rintamaveteraanit ovat oikeutettuja kotona asumista tukeviin palveluihin, joihin kuuluu esimerkiksi kotihoito, ateriapalvelu, pyykkipalvelu, siivousapu sekä kuljetuspalvelut (taksimatkat). Palvelut perustuvat kattavaan henkilökohtaiseen palvelutarpeen selvitykseen.

Lisätietoja:
Toimistosihteeri Benita Sundström
Puh. 040 184 3198

 

Sotainvalidit

Sotilasvammalaki takaa sotainvalidin ja hänen puolisonsa sekä myös lesken toimeentuloturvan, kuntoutuksen ja muut terveyspalvelut. Sotainvalidin toimeentuloturvan perusta on elinkorko lisäysosineen. Tämän lisäksi voidaan myöntää täydennyskorkoa, sairausapulisää ym. etuuksia.

Sotainvalidille korvattava sairaanhoito, kotihoito, ateriapalvelu ja kuntoutus (laitos- tai avokuntoutus) ovat varsin kattavia. Korvattavia ovat myös asunnon muutostyöt. Sotainvalidin leskelle voidaan myöntää huoltoeläkettä, lisähuoltoeläkettä sekä hautausapua. Etuuksia haetaan Valtiokonttorista hakemuksella.


Lisätietoja:
Sotainvalidien Veljesliiton Porvoon osasto ry.
Linnankoskenkatu 39, 06100 Porvoo
Avoinna maanantaisin klo 9.00 – 12.00 puh. 019 581 094


Viimeksi muokattu 23.07.2020