Katujen ja teiden kunnossapito

Sipoossa on katuja sekä teitä yhteensä noin 970 km, joista kunnan ylläpitämiä katuja on noin 65 km, yleisiä teitä 220 km ja yksityisteitä 685 km.

På svenska

Kadut

Katujen kunnossapitoon kuuluu talvisin lumenauraus ja hiekoitus, keväisin hiekoitushiekan poisto kaduilta ja jalkakäytäviltä sekä kesällä sorateiden suolaus pölyämisen estämiseksi. Keväällä ja kesällä suoritetaan myös asfaltointitöitä ja sorateiden höyläystä.

Katujen kunnossapitoon, liikennemerkkeihin ja katuvalaistukseen liittyvistä asioista vastaa:
Katupäällikkö Simo Kesti
puh. 040- 359 3072
simo.kesti(at)sipoo.fi

Söderkullan, Taasjärven ja Hansaksen kaava-alueiden talvikunnossapitoa hoitaa YIT Suomi Oy Infra. Palautteet sähköpostitse yr.palautepalvelu@yit.fi tai puhelimitse: 020-433 3600.

Eriksnäsin kaava-alueen talvikunnossapitoa hoitaa Bo Wikstedt,
puh. 040 552 4829

Yleiset tiet

Yleisten teiden ylläpidosta vastaa ELY-keskus.

Liikenteen asiakaspalvelu

Liikenteen asiakaspalvelu on Liikenneviraston ja ELY-keskusten liikenteen toimialaan kuuluvien tie-, rata- ja vesiväyläasioiden yhteyspalvelu. Liikenteen asiakaspalveluun voi ottaa yhteyttä osoitteessa palautevayla.fi tai soittamalla numeroon 0295 020600.

Tienkäyttäjän linja

Tien kuntoon tai tien kunnossapitoon liittyvät ilmoitukset voi tehdä sähköisesti osoitteessa palautevayla.fi. Sähköinen ilmoitus välittyy liikenteen asiakaspalveluun, jossa ilmoituksia käsitellään arkisin klo 8-16. Kaikki ilmoitukset välitetään alueurakoitsijalle, joka päättää tarvittavista toimenpiteistä tielle asetettujen laatuvaatimusten perusteella. Palveluihin kuuluvia ilmoituksia ovat esimerkiksi maanteiden päällystevauriot (kuopat, reiät), tiellä oleva vesi, tielle kaatunut puu tai erittäin liukas tie. Kiireellisistä ja liikennettä selvästi vaarantavista ongelmista tiestöllä voi ilmoittaa soittamalla numeroon 0200 2100 (24 t/ vrk).

Yksityiset tiet

Luvat yksityisteiden liikennemerkkien pystytykseen myöntää:

Katupäällikkö (linkki yhteystietoihin)

Muihin yksityisiä tiekuntia koskeviin kysymyksiin vastaa:

Maankäyttöasiantuntija Oskar Mattsson
puh. 040-634 2568
oskar.mattsson(at)sipoo.fi

Lisätietoa: Suomen Tieyhdistys - yksityistiet.

Yksityisteiden kunnossapitoavustukset

Vuoden 2019 hakemusaika on nyt päättynyt.

Lisätietoja: tieavustus@sipoo.fi

Viimeksi muokattu 05.11.2019