Hyvä kouluateria ja sen merkitys

Sipoon kunnan peruskouluissa tarjotaan oppilaille ja koulun henkilökunnalle jokaisena koulupäivänä tarkoituksenmukaisesti järjestetty ja ohjattu täysipainoinen ateria.

Koulu-ateria on terveellinen, monipuolinen sekä riittävä ja maukas kotiaterian veroinen lounas. Ruokailija koostaa itse ateriansa tarjoilulinjastolta, joten ruoan ravitsemuksellisuus ja täysipainoisuus riippuu viimekädessä annoksen oikeasta koostamisesta. Keittiöhenkilökunnan ja opettajien tehtävänä on opastaa ja kannustaa oppilasta oikeisiin ruokailutottumuksiin. Hyvän kouluaterian tehtävänä on ohjata terveelliseen ravitsemukseen sekä kehittää oppilaan maku- ja ruokailutottumuksia.

Kouluruokailu on oleellinen osa koulun opetus- ja kasvatustehtävää. Kouluruokailun ravitsemuksellinen merkitys oppilaan hyvinvoinnin, terveyden ja työtehon ylläpitäjänä on suuri. Kouluruokailussa noudatetaan hyviä ruokailutapoja ja hyvää käyttäytymistä ruokailutilanteissa. Keittiön henkilökunnan tehtävä on luoda oppilaille miellyttävä ruokahetki viihtyisässä ympäristössä, ystävällisen palvelun, maistuvan ruoan kera. Oppilaita kannustetaan maistamaan uusia ruokia.

Ravitsemuskäsikirja kouluille ja päiväkodeille (pdf)

 

På svenska

Viimeksi muokattu 01.03.2019