Kävely ja pyöräily 

Tiedote Liikkujan viikosta, pdf

Euroopan liikkujan viikon sarjakuvakilpailun voittajat ovat Eevi ja Heidi, onnittelumme!


Maijan sarjakuva voittaa muumimukin myös, onnittelumme! Maijan sarjis tässä:Myös Olavi saa oman muumimukin.

Kilpailujuliste pdf-muodossa.

 

Sipoo on sitoutunut lisäämään kävelyä ja pyöräilyä                                    


Sipooseen laadittiin kävelyn ja pyöräilyn edistämisohjelma.

Pyöräilyn osuutta kulkumuotona pyritään lisäämään Sipoossa 8 prosentista 15 prosenttiin vuoteen 2025 mennessä.Tämä tavoite on asetettu uudessa Sipoon kävelyn ja pyöräilyn edistämisohjelmassa. På svenska

Ohjelma asettaa tavoitteeksi myös kävelyn kulkumuoto-osuuden lisäämisen 18 prosentista 25 prosenttiin vuoteen 2025 mennessä. Mittarina käytetään HSL:n liikkumistutkimusta, joka tehdään liikennejärjestelmätyön yhteydessä kahden vuoden välein. Ohjelman edistymisestä raportoidaan osana hyvinvointikertomusta.

Ohjelmassa on 12 toimenpidettä tavoitteiden saavuttamiseksi. Toimenpiteisiin kuuluu muun muassa se, että kävely ja pyöräily otetaan huomioon kaikessa kunnan päätöksenteossa ja samalla pyörä- ja kävelyväylien suunnittelua ja kunnossapitoa kehitetään. Lisäksi pyörien pysäköintitarpeet huomioidaan suunnittelussa ja rakentamisessa. Sipooseen laaditaan myös pyöräily- ja ulkoilukartta.

Lisäämällä kävelyä ja pyöräilyä saadaan terveyshyötyjä ja voidaan esimerkiksi vähentää työikäisten kuolleisuutta. Myös sipoolaiset haluavat edistää kävelyn ja pyöräilyn olosuhteita. Tämä kävi ilmi vuonna 2012 järjestetyssä liikkumiskyselyssä, jossa moni koki pyöräilyn ja kävelyn turvattomiksi liikkumisen muodoiksi.

Sipoon kunta sai vuonna 2016 liikkumisen ohjauksen valtionavustuksen kävelyn ja pyöräilyn edistämisohjelman laatimista varten. Ohjelman laadintaan on osallistunut monialainen ja -ääninen ohjausryhmä.

Valtakunnalliset pyöräilytapahtumat

Katso valtakunnallisia tapahtumia Pyöräliiton facebookista 
Katso valtakunnallisia tapahtumia Pyöräilykuntien verkoston facebookista

Pyörällä koko talo

Pyörällä koko talo - Opas taloyhtiöille parempaan pyöräpysäköintiin on julkaistu. Pyöräilyn lisäämisen yksi haaste on pyöräpysäköintitilojen riittämättömyys erityisesti taloyhtiöissä. Tämän oppaan tarkoitus on auttaa taloyhtiöitä vastaamaan pyöräpysäköinnin olemassa olevaan tai kasvavaan kysyntään. Opas antaa ideoita tilojen parannuksiin ja uusien tilojensuunnitteluun sekä rakentamiseen. Oppaassa pureudutaan myös taloyhtiön päätöksentekoon sekä tarvittaviin viranomaislupiin. Tiedote löytyy täältä.

Oppaan ovat toteuttaneet Motiva Oy ja Mobinet Oy ympäristöministeriön rahoituksella. Oppaan tekemiseen ovat osallistuneet Liikenne- ja viestintävirasto Traficom, Pyöräilykuntien verkosto ry, Kiinteistöliitto ry ja Isännöintiliitto ry. Lisäksi mukana oli työpajojen ja kommentointikierrosten kautta laajasti koko pyöräilyn edistämisen yhteisöä.

Sähköpyöräily

Euroopassa vauhdilla lisääntyvän sähköpyöräilyn kasvunäkymät ovat Suomessakin aivan huikeat ja se on yksi tehokkaimmista tavoista saada aikaiseksi viisasta liikkumistapamuutosta eli houkutella hyppäämään auton ratista pyörän satulaan.

7 syytä sähköpyöräillä:

1. Vastatuuli tai väsymys ei haittaa

2. Voit polkea pidempiä matkoja

3. Ylämäessäkin hymyilyttää

4. Ei tarvitse tulla hikisenä töihin

5. Tavaroiden tai lasten kuljetus on vaivatonta

6. Liikut lihasvoimalla ja kunto kohoaa

7. Sähköpyöräily on hauskaa!


Söderkullassa on liityntäpysäköintiin näin hieno katos polkupyörille

 

 

SIPOOSSA VIETETTIIN LIIKKUJAN VIIKKOA 16.-22.9.2018

Lue artikkeli "Kaikki käyttää heijastinta ", se kertoo Jokipuiston koululaisista.

Sipoon kunta osallistui eurooppalaiseen Liikkujan viikkoon syyskuussa 16.–22.9.2018. Liikkujan viikolla kannustetaan ihmisiä pohtimaan omia, arkisia liikkumisvalintoja ja niiden vaikutuksia ympäristöön ja yhteiskuntaan. Viikko päättyy Auton vapaapäivään lauantaina 22. syyskuuta. Tänä vuonna viikon teemana on kulkumuotojen yhdistäminen: ”Miksaa & mene.” – ”Mix and move!”.

Viikon aikana kaikki Sipoon esi- ja peruskoululaiset, sekä lukiolaiset saivat heijastimen.

Lisää tietoa Liikkujan viikosta ja sen tapahtumista Suomessa.

 

 

 

 

 

 

Ideoita liikkujan viikolle jo toteutetuista projekteista vuoden 2019 varalle: https://www.motiva.fi/ratkaisut/kestava_liikenne_ja_liikkuminen/nain_mahdollistat_viisaan_liikkumisen/oppilaitokset/toteutettuja_hankkeita  

 

 

Viimeksi muokattu 23.09.2019