Sipoon ensimmäinen esteettömyysohjelma julkaistu toukokuussa 2017

Esteetön Sipoo 2017–2020 -ohjelma on Sipoon ensimmäinen julkaistu esteettömyysohjelma.  På svenska

Sipoon kunnanhallitus hyväksyi 9.5.2017 kunnan ensimmäisen esteettömyysohjelman. Esteetön ympäristö on välttämätön monille toimintaesteisille, muille se tuo sujuvuutta arkeen.

-Esteettömyysohjelmalla halutaan kehittää Sipoota, tuottaa ja korjata palveluita ja tehdä ympäristöä esteettömiksi kaikille asukkaille. Esteettömyyden ja saavutettavuuden merkitys korostuu tulevien vuosien aikana, kun ikäihmisten määrä kasvaa, kertoo Sipoon esteettömyystyöryhmän puheenjohtaja Helena Räsänen.

Esteetön Sipoo 2017–2020 -ohjelman on valmistellut työryhmä, johon oli kutsuttu kunnan eri osastojen edustajat sekä vammais- ja vanhusneuvostojen edustajat.

Ohjelman laadinnassa järjestettiin esteettömyyskysely helmi–maaliskuussa 2016 ja kesäkuussa 2016 esteettömyyskävelyt Nikkilässä ja Söderkullassa. Muun muassa näiden perusteella on laadittu 11 toimenpide-ehdotusta esteettömyyden lisäämiseksi kunnassa ja kunnan toiminnassa.

Ohjelman ehdotuksiin kuuluvat muun muassa neuvotteleminen Metsähallituksen kanssa helposti kulkevan kävelyreitin rakentamisesta Sipoonkorven kansallispuistoon ja kunnan hallinnoimien kiinteistöjen esteettömyyden ja toimivuuden kartoitus. Esteettömyysohjelmassa tuodaan myös esille, että esteettömän fyysisen ympäristön luomisen lisäksi viranomaisten ja yritysten on tarjottava esteettömät palvelut.

Lisätietoja:

Helena Räsänen, Sipoon esteettömyystyöryhmän puheenjohtaja helena.rasanen@sipoo.fi, puh. 050 409 3906

Tuula Räikkönen, Sipoon vammaisneuvoston puheenjohtaja tuula.raikkonen@hotmail.com, puh. 050 360 5813

Viimeksi muokattu 23.01.2019