< Aktuellt
16.06.2020

Vårhälsningar hämtade glädje till äldre i Sibbo

Vårhälsningar hämtade glädje till äldre i Sibbo
Med kampanjen Vårhälsningar ville man motverka coronavårens ensamhet och hämta glädje till ensamboende och serviceboende äldre. Kampanjen ordnades på tio orter i maj. I Sibbo levererades ungefär 170 hälsningar. Ett varmt tack till alla som deltog!

Kampanjen genomfördes i samarbete med samfundet Siskot ja Simot och samlade 3 460 hälsningar i hela landet. Bland hälsningarna fanns kort, brev, dikter, teckningar, målningar, hemmagjorda pyssel och korsord, en sånghälsning från daghemsbarnen, yllesockor och choklad.

Hälsningarna pysslades ihop både i hemmen och i många skolor och daghem. I Sibbo pysslades vårhälsningar i bland annat Söderkulla skola och Västerskogin päiväkoti. Undantagstillståndet förde samman finländare av olika ålder denna vår. Skolbarnen önskade de äldre krafter, hälsa, hopp och glädje, och det fick mottagarna också genom hälsningarna. Hälsningar har levererats till exempel inom Sibbo hemvård. Hemvårdarna berättar att hälsningarna har tagits emot med glädje och värme.

Kort, blommor och choklad på ett bord.

Vårhälsningar postade till Sibbo seniorcentrum.


Se inspelning av konsert på webben

Siskot ja Simot bjuder också på en sommargåva till äldre och vänner av schlager både i Sibbo och på andra håll: En evergreen sommarkonsert med schlagerhimlens fixstjärna Marita Taavitsainen, 2017 års tangokung Teijo Lindström och den sjungande piloten och låtskrivaren Mikael Konttinen.

Inspelningen från konserten som sändes den 11 juni finns fritt tillgänglig på Siskot ja Simots YouTube-kanal.

Barnens akvarellmålningar.

Vårhälsningar som pysslats i Västerskogin päiväkoti.


Senast ändrat
16.06.2020