< Aktuellt
04.09.2020

Sibbobor ska boka tid för coronaprovtagning via Jourhjälpen under veckosluten

Sibbobor ska boka tid för coronaprovtagning via Jourhjälpen under veckosluten
Öppettiderna för Sibbo hälsocentrals telefontjänst ändras 4.9.2020. Hälsocentralens telefontjänst är i fortsättningen stängd under veckosluten. Då återgår bokningen av tid för coronaprovtagning till telefontjänsten Jourhjälpen på numret 116 117.

Vardagar kan tid för coronaprovtagning bokas via hälsocentralens telefontjänst på numret 09 2353 6001 må–fr kl. 8–16. Övriga tider betjänar Jourhjälpen på numret 116 117.

Innan du ringer rekommenderar vi att du gör en symptombedömning på webbtjänsten Omaolo.fi. Tjänsten hjälper dig att bedöma behovet av vård.

Om du behöver en tid för coronaprovtagning, ring alltid först:
Sibbo hälsocentral, må–fr kl. 8–16, tfn 09 2353 6001
Övriga tider Jourhjälpen, tfn 116 117

Remiss behövs för provtagning

Om du misstänker coronavirussmitta, ta alltid först kontakt per telefon. För att bli testad för coronavirus måste du alltid först kontakta hälsovårdstjänsterna för att få en remiss för provtagningen. Patienter som kontaktar hälsocentralen och Jourhjälpen hänvisas till provtagning om de har symtom som tyder på en coronavirusinfektion. Patienten testas också om en läkare har bedömt att det finns skäl att misstänka coronavirussmitta.

Symptom på coronavirusinfektion är förkylningssymptom såsom hosta, andnöd, muskelvärk, halsont, snuva, trötthet och feber. Även plötslig förlust av lukt- och smaksinnet kan vara ett symptom på sjukdomen. Diarré och magont utan annan uppenbar orsak kan också tyda på coronavirussjukdom.


Senast ändrat
04.09.2020