Stödtjänster

Suomeksi

Tilläggsuppgifter och ansökan:

Servicehandledning
tfn 09 2353 6014
telefontider: må-tors kl 9-15 och fre kl 9-14
Om vi inte har möjlighet att svara då du ringer, ringer vi tillbaka

eller palveluohjaus@sipoo.fi

Vänligen använd inte e-posten för att skicka personuppgifter eller sekretessbelagd information.

Via servicehandledningen är det möjligt att enligt behov få följande stödtjänster:
måltidsservice, butiksservice, bastuservice och tvättservice. Vi kan hjälpa till att välja trygghetstelefons eller städservice producent.

Stödtjänsterna är avgiftsbelagda.

Måltidsservice

Enligt värdering av servicebehov har man möjlighet att få måltidsservice. Kalla maten transporteras hem en gång per vecka onsdagar. Måltiderna transporteras för tillfället av Hoiva Mehiläinen Oy.

Butiksservice

Butiksservice är möjligt att få enligt behovet som stödtjänst via servicehandledningen. Hemvårdens personal kan hjälpa med att göra beställningen. Butiksvarorna transporteras hem en gång per vecka fredagar. Butiksservicen sköts av Hoiva Mehiläinen Oy för tillfället.

Bastuservice

Om din funktionsförmåga är nedsatt och du inte har lämliga tvättmöjligheter samt hjälp av anhörigas eller näras är inte tillgängligt kan bastuservicen ordnas utanför hemmet. En bedömning av servicebehovet krävs för att få tjänsten. Hemvårdens personal fungerar som stöd i bastun. Bastuservicen är möjligt en gång i veckan och transport ordnas vid behov.

Bykservice

Klienterna har möjlighet att använda bykservice, om funktionsförmågan är nedsatt.

Trygghetstelefonservice

Om ert önskemål är att få trygghetstelefon, kan vi ge råd eller hjälpa er med att välja ut privat serviceproducent.

Utdelning av vårdmaterial

Seniorer (över 65-år) får vårdmaterialet som hör till utdelningen, t.ex. inkontinensprodukter och sårvårdsmaterial, via hemvården. Ett undantag utgör diabetesmaterial som delas ut centraliserat på hälsostationen.

Behovet av vårdmaterial värderas individuellt. Ett läkarutlåtande samt diagnos behövs, för att utdelning av vårdmaterial kan beviljas.

Städning

Om ert önskemål är att få städning, kan vi ge råd eller hjälpa er med att välja ut privat städservice producent. Hemstädning berättigar till hushållsavdrag i beskattningen.

Senast ändrat 28.07.2020