Solrosorna på Sibbos landskapsåkrar står nu i blom i Nickby, Hansas och Lönnbacka

Åkern i Nickby är belägen på östra sidan av Runebergsgränden, i närheten av Ådalens parkområde och Östanåparken. Åkern i Lönnbacka är belägen längs Transformatorvägen.

Blomsteråkrarna i Hansas är belägna mitt emot Söderkulla gård, i närheten av Hansasbågen, Hansasvägen och Söderkullavägen. Arbetsmaskiner kan röra sig vid landskapsåkrarna i Hansas, vänligen fäst särskild uppmärksamhet vid landskapsåkrarna.

Du kan se åkrarnas exakta position från bilderna nedan. Var noga med att du beundrar och plockar blommorna endast från kommunens landskapsåkrar och inte går vilse till privata åkrar.

Kommunens landskapsåkrar i Nickby. Kommunens åkrar är de områden på kartan som markerats med gul färg. Solrosor har såtts på åkern öster om Runebergsgränden. I år har havre såtts på andra sidan, och du kan också fritt plocka havre för till exempel havrekärvarna senare i höst.

Kommunens landskapsåker i Lönnbacka. Kommunens åker är området på kartan som markerats med gul färg.

Kommunens landskapsåkrar i Hansas. Kommunens åkrar är de områden på kartan som markerats med gul färg.

Var snäll och undvik att trampa ner blommorna på landskapsåkrarna, så att blommorna kan glädja så många människor som möjligt. Om du tar dig till blomsterprakten med bil, vänligen parkera din bil säkert och på tillåtna parkeringsplatser utan att störa resten av trafiken.

Blomsterprakten kan också beundras som bäst i parken Mångfald i Nickby centralpark längs Södra Skolvägen. Parkens blommor får dock inte plockas. I parken Mångfald blommar stora och anslående gula solrosor. Dessutom kan du njuta av parkens hortensior, veronikor, fackelblomster, dagliljor och blå bolltistlar i full blom.

Solrosorna blommar från sensommaren till början av hösten, men höjdpunkten för blomningstiden är bara några veckor.

Senast uppdaterad 09.08.2024