Nylands 40:e försvarsdag i Sibbo 5 oktober 2024 – mycket att se för hela familjen från stridsvagnar till soldater

Försvarsdagen är ett evenemang för hela familjen, som bland annat innehåller en filmvisning av Farsighted Mannerheim, en utställning av utrustning, en parad och ett försvarsfirande öppet för allmänheten. Evenemanget äger rum i Nickby Hjärta och i dess närhet. Evenemanget är öppet hela dagen från 10.00 till 16.00 och är helt kostnadsfritt.

Förberedelserna för dagen i Sibbo började redan 2022, då Sibbo Reservister och Sibbo Reservofficerare fick i uppdrag av Nylands reservdistrikt att anordna en försvarsdag. I arrangemanget deltar förutom tiotals frivilliga även Sibbo kommun, försvarsmakten, polisen, räddningstjänsten, Sibbos församlingar samt ett flertal frivilligorganisationer med anknytning till rikets försvar och allmän säkerhet.

Försvarsmaktens materielutställning sammanställs med hjälp av Pansarbrigaden, Kustbrigaden och Gardesjägarregementet. Utställningen inkluderar t.ex. stridsvagnar, artilleri och missiler. Bland andra myndigheter kommer polisen, tullen, gränsbevakningen och räddningstjänsten att delta med egen utrustning. Vid de nationella försvarsorganisationernas presentationspunkter kan du bekanta dig med organisationernas verksamhet och uppgifter. Det finns ett särskilt stort utbud att se.

År 2023 anordnades försvarsdagen i Högfors och Tusby står i tur år 2025. Du kan läsa mer om evenemanget på www.maanpuolustuspaiva.net och på Facebook genom att söka efter ”Uudenmaan Maanpuolustuspäivä”.

Senast uppdaterad 22.08.2024