Den internationella gitarrfestivalen Sibbo Toner 11-13.10.2024

-I år fokuserar vi på sången och hur den avspeglas genom gitarren. Människorösten har alltid inspirerat de olika instrumenten, och nu får vi uppleva hur den kommer till uttryck i gitarrmusiken, berättar konstnärliga ledaren Petri Kumela.

Årets internationella gästartist är tjeckiska Petra Polačkova, som snabbt håller på att bli en av världens mest ansedda klassiska gitarrister. Polačkova har med sig en 9-strängad gitarr och ett fantastiskt utbud av sånginspirerad musik från renässansen och romantiken. Petra Polačkova kommer även att hålla en mästarkurs i Topeliussalen för unga gitarrister från Sibbo- och Borgånejdens musikinstitut.

Eftersom årets tema bygger på sång är det ett stort nöje att få se Finlands internationellt mest eftertraktade tenor, den fantastiska Tuomas Katajala, på festivalens avslutningskonsert. Tuomas och festivalens konstärliga ledare Petri Kumela kommer att uppträda tillsammans för första gången när de modigt kliver in i den kyliga världen som Franz Schuberts Winterreise skapar.

Bild: Heikki Tuuli

Tuomas Katajala.

Bild: Heidi Piiroinen

Petri Kumela.

Förutom dessa underbara konserter firar vi även Musikinstitutets 60-årsjubileum med en konsert för gitarrlärare och elever, arrangerar en ukulelekurs, barock för hela familjen, Mark Reid Bulatovič October Ballads, en hemmakonsert, konsertpresentationer och artistmöten.

Festivalen arrangeras av Sibbo kommuns kulturtjänster i samarbete med Musikinstitutet i Sibbo, Sibbo svenska församling, Sipoon suomalainen seurakunta och Lilla Villan.

Konsertplatser:

Artborg 35, Nickby
Söderkulla kyrka, Söderkulla,
Lilla Villan, Nickby
Topeliussalen, Nickby

Länkar:

https://www.sipoonaanet.fi/
https://www.facebook.com/sipoonaanet

Senast uppdaterad 25.09.2024