Höjningen av mervärdesskattesatsen medför ändringar i Sibbo kommuns och Sibbo Vattens avgifter

Förhöjningen av mervärdesskattesatsen höjer Sibbo kommuns och Sibbo Vattens avgifter som omfattas av mervärdesbeskattningen lika mycket som skattehöjningen från och med början av september. Till exempel stiger hyrorna med mervärdesskatt för de lokalerna som lokalitetsförvaltningen hyr ut för att motsvara den nya mervärdesskattesatsen från och med den 1 september

Däremot förhöjs inte kommunens eller Sibbo Vattens momsfria priser i och med momsändringen.

Ändringen kommer synas automatiskt för kunderna i de nya fakturorna. De nya priserna syns i kommunens och Sibbo Vattens fakturor från och med augusti–september beroende på räkningsperioden och verkställandet av ändringen i systemen.

Vänligen beakta att faktureringen kan fördröjas från den normala tidtabellen på grund av det tekniska verkställandet av momsändringen. Vid eventuella fördröjningar ges kunden mer betalningstid än vanligt.

Sibbo Vatten skickar vatten- och avloppsvattenavgifterna undantagsvis med två olika fakturor i juli–september. Avgifterna för juli–augusti faktureras med en faktura och avgifterna för september med en annan faktura. Detta beror på att det inte är möjligt att skapa två olika momssatser i systemet för samma faktura.

Momsändringen sker automatiskt för kunden, och därmed krävs inga åtgärder av kunden.

Senast uppdaterad 19.08.2024