Sibbo Vattens kundservice övergår till telefontider den 28 oktober

Servicenumret för kundservice i anslutning till Sibbo Vattens fakturering tas i bruk den 28 oktober. Avsikten med reformen är att tydliggöra arbetet inom faktureringens kundservice. Servicenumret ger kunderna tydliga tidpunkter då de kan kontakta Sibbo Vattens fakturering per telefon. Under telefontiderna svarar flera anställda i telefonen.

Det nya servicenumret för faktureringens kundservice är 09 235 6026. Samtidigt tas det nuvarande telefonnumret för sektorsekreterare ur bruk. Servicenumret betjänar enligt följande:

  • måndag kl. 12–13
  • tisdag kl. 9.30–10.30
  • torsdag klo 12–13

Samtidigt strävar vi efter att styra våra kunder till att använda Sibbo kommuns webbtjänster effektivare. I och med att det nya servicenumret tas i bruk kan vi effektivare svara på elektroniska kontakter. Sibbo kommuns Mina tjänster är det datasäkraste sättet för kunderna att uträtta och sköta sina ärenden.

Att faktureringens servicenummer och telefontider tas i bruk påverkar inte vattenaffärsverkets telefonnummer för felanmälningar och arbetsbeställningar. Telefonnumren för felanmälningar och arbetsbeställningar betjänar normalt under tjänstetid. Fusionsplaneringssakkunniga ansvarar för ärenden kring anslutning till vatten- och avloppsnätet, såsom utlåtanden om anslutningspunkt, och anslutningsservicen ansvarar för installation av vattenmätare. Sibbo kommuns tekniska jour tar hand om felanmälningar utanför tjänstetid. 

Telefonnumren för felanmälningar och arbetsbeställningar svarar inte på frågor kring fakturering.

Sibbo kommuns ärendehanteringstjänst Mina tjänster kan användas dygnet runt. I Mina tjänster kan du sköta dina egna och ditt företags ärenden.
I Mina tjänster kan du bland annat:

  • beställa utlåtande om anslutningspunkt
  • meddela Sibbo Vatten om ändringar i fastighets ägarförhållanden
  • flytta fram förfallodagen – Sibbo Vattens fakturor
  • lämna in kontrollbegäran – har jag några obetalda fakturor av Sibbo Vatten?
  • beställa kopior av Sibbo Vattens fakturor.


Vi uppmuntrar våra kunder att lämna in vattenmätarställningen elektroniskt på höstarna då det är aktuellt.

Du kan bekanta dig med Sibbo Vattens tjänster och kontaktuppgifter på webbplatsen.

Senast uppdaterad 22.10.2024