Nikkilän kartanon keskuksen asemakaavasta on jätetty valituslupahakemuksia korkeimpaan hallinto-oikeuteen

Sipoon kunnanvaltuusto hyväksyi Nikkilän kartanon keskuksen asemakaavan kokouksessaan 8.6.2023. Kaavasta jätettiin ensin valituksia Helsingin hallinto-oikeuteen. Hallinto-oikeus hylkäsi kaikki 10 valitusta päätöksessään 13.8.2024. Nyt kaavasta on jätetty 4 valituslupahakemusta ja valitusta korkeimpaan hallinto-oikeuteen.  Korkein hallinto-oikeus arvioi ensin hyväksyykö se jätetyt valituslupahakemukset ja käsittelee tarvittaessa sen jälkeen valitukset.

Oikeuden käsittelyajan pituus on epävarma, mutta Sipoon kunta arvioi rakentamisen aloituksen viivästyvän suunnitellusta ainakin muutamilla kuukausilla korkeimman hallinto-oikeuden käsittelyn vuoksi. Alueen pääkokoojakadun ja sen vaatiman radanalituksen rakentamisen aloitukseen on varauduttu jo vuoden 2024 talousarviossa. Rakentamisen aloitus siirtynee nyt vuoden 2025 puolelle.

Rakentamisen aloittaminen edellyttää lainvoimaista asemakaavaa sekä katujen ja puistojen osalta katu- ja puistosuunnitelmia. Alueen infrastruktuurin, kuten katujen ja puistojen, suunnittelu on oikeuskäsittelystä huolimatta täydessä vauhdissa, joten niiden toteutus voi alkaa varsin pian asemakaavan saatua lainvoiman.

Viihtyisä ja vihreä alue Nikkilän keskustan kupeessa

Nikkilän kartanon keskus on Sipoon keskeisimpiä lähivuosien kehittämishankkeita. Kaavatyöllä luodaan edellytykset Nikkilän taajamakeskuksen laajentumiselle olemassa olevan radan pohjoispuolelle ja samalla henkilöjunaliikenteen avaamiselle Kerava–Nikkilä‐rataosuudella.

Alueelle on suunnitteilla vahvasti Nikkilän tulevaan juna‐asemaan tukeutuva, monimuotoinen asumisen ja palveluiden alue noin 2600 uudelle asukkaalle. Juna-aseman alue suunnitellaan erillisessä asemakaavassa.

Linkit:
Nikkilän kartanon keskuksen asemakaavan verkkosivu sipoo.fi:ssä

Viimeksi muokattu 27.09.2024