Porvoon kaupunki kertoo purkavansa sopimuksensa ympäristöterveydenhuollolle laboratoriopalveluja tuottaneen palvelutuottajan kanssa

Sopimuskausi olisi päättynyt 31.12.2024.

– Viime vuodesta alkaen on ilmennyt lukuisia ja toistuvia tai jatkuvia puutteita palveluntuottajan sopimusvelvoitteiden täyttämisessä, pääosin tietoteknisistä järjestelmistä johtuvia. Olemme antaneet palveluntuottajalle mahdollisuuden korjata epäkohdat, mutta näin ei ole tapahtunut, joten ainoa vaihtoehto oli sopimuksen purku, vt. kaupunginjohtaja Pekka Söyrilä sanoo.

Toistuvat puutteet laboratoriopalvelujen laadussa ovat aiheuttaneet ympäristöterveydenhuollossa merkittäviä ongelmia, kuten kohtuutonta lisätyötä sekä epävarmuutta ja tyytymättömyyttä ympäristöterveydenhuollon asiakkaiden keskuudessa.

Laboratorio-ongelmista huolimatta terveysriskeistä ei ole syytä huolestua, sillä rinnalla on toiminut varajärjestelmä.

– Mitään merkittäviä akuutteja terveysriskejä tai -haittoja ei tästä kuitenkaan ole syytä epäillä aiheutuneen, meillä on rinnalla ollut käytössä varajärjestelmä eli näytteiden poikkeavista mikrobiologisista tuloksista on laboratoriosta oltu puhelimitse yhteydessä, joten tieto tällaisista tapauksista on saatu nopeasti, terveydensuojelusuunnittelija Maarit Lönnroth sanoo.

Viimeksi muokattu 23.07.2024